Teknoloji İşte karşınızda Apple Watch Series 2

İşte karşınızda Apple Watch Series 2

08.09.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

İşte karşınızda Apple Watch Series 2

İşte karşınızda Apple Watch Series 2

Dün Apple’ın San Fransisco’da gerçekleştirdiği lansmanında tanıttığı yeni ürünlerden bir tanesi de Apple Watch Series 2 idi. Tim Cook dünkü sunumunda Apple’ın global saat pazarında ikinci sıraya kadar yükseldiğini, akıllı saat pazarında ise lider olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Lansman öncesindeki sızıntılarda Apple Watch 2 olması beklenen isminin aksine bu akıllı saatin adı Apple Watch Series 2 oldu. Bu değişikliğin sebebi ise Apple dün bir değil tam üç yeni akıllı saat tanıttı. Bu üç farklı akıllı saatin ayrı ayrı incelendiği yazıları Silikon Vadisi’nden okuyabilirsiniz.

Michael Kors'tan İlk Akıllı Saat Modelleri

Apple’dan yeni saatinde olması en çok istenen özellik GPS idi ve Apple beklentileri boşa çıkarmayarak Watch Series 2 modelinde GPS olduğunu açıkladı. Böylece spora gittiğinizde yanınızda iPhone’nunuz olmasa bile antrenman ölçümlerinizi yapar ve detaylı istatistik ve özet bilgileri saatinizden ya da iPhone‘nunuzdan sizinle paylaşabiliyor. Apple’ın bir iddiası da yaptığınız spor ister yüzme, ister bisiklet, isterse trekking olsun doğru bilgiyi ölçebiliyor olması; yeterki Watch Series 2’nin GPS bağlantısı sağlanmış olsun.

Haberin Devamı

Antrenman yapmadan önce 12 farklı antrenman seçeneğinden bir ya da daha fazlasını seçebilir, bunlar için 5 adet farklı ölçüm ve hedef belirleyebilirsiniz. Antrenman sırasında kaydı durdurabilir ve işaretleme yapabilirsiniz. Tüm bu aktiviteler duruş, hareket ve egzersiz halkalarınıza eklenerek günlük aktivite özetinizde gözüküyor olacak. Böyle detaylı ölçüm ve kategorilerin olmasının yanı sıra antrenman uygulaması kullanılırken özel sensörüyle düzenli kalp atış hızını ölçen Apple’ın Watch Series 2 saatini rakiplerinden farklılaştıracak gibi gözüküyor.

Apple’dan yeni saat modelinde olması beklenen bir yeni özellik de su geçirmezlik özelliğiydi. Apple Watch Series 2 50 metre suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış ve havuz ya da deniz fark etmeden kullanılabileceği de güzel bir detay. Hemen akıllara gelen ilk soru ise gelen aramaları akıllı saatten yanıtlamayı sağlayan hoparlör nasıl su geçirmez olabiliyor? Hoparlör çalışırken havaya ihtiyaç duyar bu nedenle de akıllı saatin hoparlör çıkışındaki boşluğa giren su ses titreşimiyle dışarı atılan bir teknoloji geliştirmiş Apple. Bu sayede hem hoparlör hem de su geçirmezlik özelliği bir arada olabiliyor.

Apple, ayrıca yeni geliştirdiği teknoloji sayesinde en parlak ekranlı akıllı saatini tüketicilerin beğenisine sunmuş oldu. Böylece yoğun gün ışığı altında da Watch Series 2 saatinin ekranını rahatça görülebiliyor.

Haberin Devamı

Farklı kasa ve kayış seçenekleri arasından seçim yapabilecek olan Apple Watch Series 2 akıllı saatlerinin Türkiye’de satışa sunulacağı tarih ise henüz net değil.