Siyaset İttifakı sallayan ‘sistem arızasıymış’

İttifakı sallayan ‘sistem arızasıymış’

28.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Ekim salı günkü grup konuşmalarıyla yerel seçimde ittifak olasılığının rafa kalkması sonrası, MHP liderinin “Yerelde ittifak yok. Cumhur ittifakı devam ediyor” ifadesine rağmen, bundan sonraki süreçte MHP’nin Meclis’te nasıl bir strateji izleyeceği merak konusuydu.

İttifakı sallayan ‘sistem arızasıymış’

Milliyet’in AK Parti ve MHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, o gün “nöbetçi” olması nedeniyle Genel Kurul çalışmalarından sorumlu bulunan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, konunun partisinin seçim vaatleri arasında bulunması ve bununla ilgili bir yasa teklifini de Meclis’e sunmuş olması nedeniyle İYİ Parti önergesine destek olmakta sakınca görmedi. Oylama öncesinde grup yönetiminden atılan mesajlarla AK Partili vekiller Genel Kurul’a davet edildi. Usta da, salondaki iktidar muhalefet vekili sayısını da dikkate alarak az sayıdaki arkadaşıyla birlikte “kabul” oyu kullandı. Birleşimi yöneten MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın “önerge kabul edilmiştir” açıklaması ise AK Partililer kadar MHP’liler için de sürpriz oldu. Çünkü salonda yeterli sayıda AK Parti milletvekili bulunuyordu.

Haberin Devamı

İki parti oylama şokunu yaşarken, bu tablonun 12 AK Partili vekilin elektronik sisteme girememesinden kaynaklandığı kısa sürede anlaşıldı.

Yazarlar