Siyaset İYİ Parti Hazine yardımı alamıyor

İYİ Parti Hazine yardımı alamıyor

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İYİ Parti’nin Hazine yardımı alamayacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’unda AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın imzasını taşıyan Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

İYİ Parti Hazine yardımı alamıyor

‘Yüzde 3’ü hatırlattı

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. İYİ Parti’nin Hazine’den seçim yardımı alıp alamayacağına ilişkin soru üzerine Gül, grup kuran partilere, son genel seçimlerde yüzde 3’ün üzerinde oy alması halinde Hazine’den yardım yapıldığını anımsattı. Gül, “Şu anki mevzuatımızda, grup kuranların hazine yardımı alması için bir düzenleme yoktur” dedi. FETÖ darbe teşebbüsüne ilişkin davalarda, askerlere verilen cezalara ilişkin soru üzerine de Gül, yargının bağımsız ve tarafsız olduğuna dikkati çekti. Gül, mahkemelerin verdiği kararlara ilişkin temyiz yolunun açık olduğunu, Anayasa Mahkemesi ve AİHM düzeyinde de itirazda bulunulabileceğini söyledi. İnfaz koruma memurlarına ilişkin soru üzerine de Gül, infaz koruma memurlarına ilk kez hükümetleri döneminde yıpranma hakkı tanındığını anımsatarak, diğer özlük haklarına ilişkin çalışmaların da dikkatle takip edildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

15 bin adliye personeli

Adliyelere ilişkin soru üzerine de Bakan Gül, yargı hizmetinin en yakın yerde verilmesi konusunda çalışmaları gözden geçirdiklerini ifade etti. Yeni hakim ve savcı alımlarının, kasım ya da aralık ayında yapılmasının planlandığını bildiren Gül, bu yıl sonuna kadar göreve başlamak üzere 15 bin 500 adliye ve ceza infaz personelinin alınacağını, bununla ilgili de yakın zamanda ilana çıkacağını kaydetti.