Ege İZ Tuzu Plajı’nda güreş heyecanı

İZ Tuzu Plajı’nda güreş heyecanı

15.10.2017 - 02:15 | Son Güncellenme:

Muğla Ortaca’da düzenlenen “Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası” başladı. Şampiyona, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesi’nin katkılarıyla erkekler ve bayanlar olmak üzere yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılıyor

İZ Tuzu Plajı’nda güreş heyecanı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nda düzenlenen şampiyonaya, 21 ülkeden 200 güreşçi katılıyor. Müsabakalar için plajda iki adet kum güreş ringi oluşturuldu.
Dalyan’da buluştular
UWW Başkanı Lenad Lalovic, törende yaptığı konuşmada, birçok ülkeden plaj güreşi sporcularının Dalyan’da buluştuğunu söyledi. Sporcular ve UNESCO ile İztuzu Plajı’nı korumaya devam edeceklerini vurguladı, “Dalyan’ın tüm tarihi eserlerini de koruyacağız. Dünya Güreş Birliği olarak güreşin, tarihi eserler kadar eski bir spor olduğunu düşünüyorum” dedi.
Final bugün
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de organizasyonun sadece bir yarışma ve spor müsabakası olmadığını, ülke tanıtımı açısından da çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti. İlk gün müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara, madalyaları ve plaketlerini protokol üyeleri verdi. Final karşılaşmaları pazar günü Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı yerde yapılacak.

Yazarlar