Ege İZBAN’da otoyol sistemi uygulansın

İZBAN’da otoyol sistemi uygulansın

22.02.2018 - 01:56 | Son Güncellenme:

AK Partili Doğan, ‘Artı Para’nın mağduriyet yarattığını belirtti, “Eksi bakiye verilip, ilk dolumda alınsın” dedi

İZBAN’da otoyol sistemi uygulansın

İzmir’in Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat’ta, ‘Artı Para’ adı verilen yeni sisteme geçti. Artı Para sistemini eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyeye çağrıda bulundu. Doğan, “Bu sistem, sonuçlarını görmeden, öngörü ve vizyondan yoksun biçimde hayata geçirildiği için İzmir ulaşımını perişan etmiştir” dedi. Doğan, otoyollarda uygulanan sistemi İZBAN için önerdi, “Biz bu mevcut sistemin yerine, vatandaşı mağdur etmeden tıpkı otobanlarda devletin getirdiği sistemin benzeri bir uygulamaya geçilmesini öneriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Avans verilecek’

Doğan, şöyle devam etti: “İZBAN’a binenler, girerken yine validatörlere kartını okutacak, ilk okutuşta ücret kesilmeyecek. Vatandaşlarımız çıktığı gişelerde kartını yeniden okuttuğunda, gittiği mesafe kadar ödeme gerçekleştirecek. Yani kartını elektronik gişelerine okutacak olan yolcularımızın gittikleri kadar ücreti kartından kesilecek.

Böylece elektronik ulaşım kartlarına 10 liralık yükleme zorunluluğu ortadan kalkacak. Kartında bakiyesi kalmayan vatandaşımız da mağdur olmayacak.

Yani kartında acil durumda bakiyesi olmasa bile, yolculuğunu yapmış olacak. Sistem bu sayede kartında bakiyesi olmayan İzmirlilere avans vermiş olacak. Tanınan bu avans ile gerçekleşen borç, karta ilk dolum yapıldığında kesilecek. Hemşerilerimiz borcuna sadıktır, öder.”