Ege 'İzmir’de, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

'İzmir’de, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

10.04.2018 - 01:41 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Urla ve Güzelbahçe kongrelerinde konuştu, “Hep birlikte nasıl Türkiye’yi değiştirdiysek, İzmir’i de değiştireceğiz, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi

İzmir’de, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

AK Parti İzmir’de 24. Olağan İlçe Kongresi Urla da yapıldı. Urla’nın ardından Güzelbahçe’de Olağan İlçe Kongresi devam etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Urla ve Güzelbahçe 6. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada partililerine önemli mesajlar verdi. “AK Parti’ye destek veren, alın teri döken, Uzun adama destek verip arkasına koşturan insanlar dimdik durmasaydı, bu davaya inanmasaydınız, biz bunları yapamazdık” diye belirten Şengül, “15-16 yıl içinde bazen kendi içimizde de hayal ettiğimiz gibi şeyler belki olmadı. Yüreğinizi ortaya koydunuz. Yine de davanızdan vazgeçmediniz. Böyle bir partide sizlerle siyaset yapmaktan şeref ve onur duyuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Birliktelik vurgusu

Şengül, “Önce ben kendi görev ve sorumluluğumu yapmalıyım. Ben gitmesem kimse gitmez ilçeye, ilçenin kapısını açmaz. Biz gitmezsek belki ihtiyaç sahibi biri gelir ilçenin kapısına, ona yardım edemeyiz ve vebali üzerimize kalır. İzmir’de birçok şeyi değiştireceğiz. Hep birlikte nasıl Türkiye’yi değiştirdiysek, İzmir’i de değiştireceğiz. O yüzden bir olacağız, tek vücut olacağız. Urla’nın da, Güzelbahçe’nin de Konak’ın da bayrağını dikeriz AK Parti’ye, sonra İzmir’in de” dedi.

‘Yatırımları gör’

Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Halkapınar-Otogar metrosu ve Körfez geçiş projesi için “Uzatılan iki havuç” söylemlerine yanıt verdi. Şengül, “Seçim öncesi AK Parti bize havuç veriyor demiş. Evet havuç veriyoruz Sayın Kocaoğlu. İzmir’e yapılan bütün yatırımları gör” diyerek şöyle devam etti, “Yıllardır İzmir’e yaptığımız yatırımları görmüyorsun. Şimdiye kadar 14 yılda 43-44 milyar lira merkezi hükümet İzmir’e yatırım yapmış, Adnan Menderes Havalimanı’nı yapmışız,çevre yolunu yapmışız, Konak Tüneli’ni, Adalet Sarayı’nı yapmışız, İZBAN’ı hep beraber yaptık, TOKİ’yle 15 bin konut yaptık. Son 14 yılda 1500 okul sayısını 3 bine çıkardık. Stadın temelleri atıldı, yurtlar yaptık, yat limanları yaptık. Büyükşehir hastaneleri yaptık. Bizim anlayışımız şu, İzmir bizim, hepimizin. İzmir bize yerelde oy vermedi diye İzmir’e yatırım yapmama, cezalandırma gibi bir şey bizim hayat tarzmızda yok. İzmir Türkiye’nin bir parçasıdır. İzmir’siz Türkiye olmaz.”

Haberin Devamı

‘Hiç oy vermese bile’

İzmir, bize hiç oy vermese bile İzmir’in hakettiği yatırımları yapacaklarının vurgusunu yapan Şengül, “Takipçisi de oluruz. Kongre bittikten sonra herkes birbiriyle kucaklaşsın. Cumhurbaşkanımız partiyi kurarken, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi, ben de diyorum ki, “Hiçbir şey İzmir’de eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.