Ege İzmir’in gururu

İzmir’in gururu

21.04.2018 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ömer Topaloğlu, TÜBİTAK 25. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda 6 kişilik Matematik Milli Takımı’na seçilerek kentin gururu oldu

İzmir’in gururu

TÜBİTAK 25. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda, Matematik Milli Takımı’na 5 bin öğrenci arasından seçilen 11. sınıf öğrencisi Ömer Topaloğlu, İzmir’den giren tek öğrenci olma başarısını gösterdi. 30 Nisan’da Ankara’da TÜBİTAK Milli Takım Kampına katılacak olan Ömer, 7-12 Mayıs tarihlerinde Sırbistan’da düzenlenecek Balkan Olimpiyatları’nda, ardından Temmuz ayında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek olan Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

Haberin Devamı


Okulundaki matematik öğretmenlerinin ve İzmir Koleji’nin sağladığı imkanlar dahilinde üniversitelerdeki hocaların da kendisine destek verdiğini belirten Ömer, okulda belirli günlerde kendisi, arkadaşları ve alt sınıflardan matematiğe ilgisi olanların TÜBİTAK çalışmaları açısından desteklendiğini söyledi. Başarısını düzenli çalışmaya ve soru çözümlerine bağlayan Ömer, “Matematik öğretmenlerimiz geçmiş yıllardaki sınav sorularını anlatımlı olarak çözüyor. Soru çözümleri başarımıza önemli katkı sağlıyor” dedi.