Ege İzmir, yenilik üssü olacak

İzmir, yenilik üssü olacak

26.11.2017 - 06:09 | Son Güncellenme:

AR-GE çalışmaları ve inovasyona büyük önem verdiklerini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik, “Amacımız, İzmir’i Türkiye’nin yenilik üssü ve Türkiye’nin Hollywood’u yapmak” dedi

İzmir, yenilik  üssü olacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin AR-GE, inovasyon çalışmaları ve sanayi işbirliği alanlarında dev yatırımlarla ilerlediğini belirtti. Amaçlarının, İzmir’i başta sağlık olmak üzere, Türkiye’nin inovasyon ve yenilik üssü yapmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çelik, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde talimatları ile Kalkınma Bakanlığı’ndan 150 milyon TL (Türkiye’de AR-GE anlamında tek kalemde verilen en büyük destek) katkıyla kurulan, Güney Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük AR-GE Merkezi olan İnciraltı yerleşkemizdeki İBG-İzmir’de (İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü) özellikle ithal ettiğimiz pahalı kanser ilaçlarının üretimini burada yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Hollywood olacak’

Prof. Dr. Çelik’in en önemli projelerinden biri de, DEÜ’ye kurmayı planlandığı animasyon bölümü ile dizi-film platoları. Prof. Dr. Çelik bu projeyle birlikte dünyadaki animasyon film sektörü pastasından almalarını planladıklarını ve bunun yanı sıra DEÜ’de kurmayı planladıkları dizi-film platolarıyla birlikte İzmir’i Türkiye’nin Hollywood’u yapmayı planladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Çelik, istihdam seferberliği projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyleyerek şöyle devam etti; “İstihdam projesini DEPARK’la birlikte geliştirmeye çalışıyoruz. Aslında Türkiye’de birçok ürünün yedek parçası çok rahat bir şekilde üretilebilir. Ancak birçok parçayı dışarıdan alıyoruz. Hem de yüksek fiyatlarla. Biz de bunun önüne geçebilmek için firmaların ve üniversitenin devreye girdiği lokal istihdam projesi yapacağız. Bu projeye göre TEKNOPARK’taki firmaların da desteği alınarak otomotivden, kimyasal sanayiye kadar pek çok alanda üretim gerçekleştirecek bir üs kuracağız. Bu üste hem kendi yetiştirdiğimiz değerler hem de dışarıdan katılacak nitelikli personellerle üretim sağlayacağız” diye konuştu.

Yazarlar