Kabak köftesi tarifi, vejetaryen tarzı beslenen kişiler için bulunmaz bir nimettir.  Zeytinyağlı köfteler arasında en çok sevilen tarifler arasında yer alan kabak köftesi tarifi ile hem akşam yemeklerinizi hem de çay saatlerinizi lezzetlendirebilirsiniz.  Sağlık açısından bir çok faydası bulunan kabak, serbest radikalleri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Beta karoteni içermesi kansere neden olan kimyasal kirlenmenin bünyede oluşmasına izin vermez. C vitamini içerdiği için ağız ve akciğer kanserini engelleyebilir.

Kabak köftesi tarifinin sağlık açısından faydalarının olmasının yanında damak tadınızı şenlendirmek için bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. 


Kabak köftesi tarifi nedir kabak köftesi nasıl yapılır diyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz tarife göz atabilirsiniz.


Kabak köftesi tarifi

Malzemeler
2 tane kabak
2 yumurta
5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydanoz 
Yarım su bardağı un
Fesleyen

Kabak köftesi nasıl yapılır?

1- Kabakları soyup rendeleyin ve suyunu sıkın. Un, yumurta ve baharatları iyice çırpın. 
2- Yeşillikleri ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın.
3-  Tavaya az miktarda yağ koyun. Kaşık yardımıyla malzemeden alıp tavaya koyun düzeltin. Her iki tarafını da kızartın. 

4- Sunum sırasında dilerseniz sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Kabakla yapılan diğer tarifleri öğrenmek için,  aşağıda vermiş olduğumuz kabaklı yemek tariflerine göz atabilirsiniz.