Kültür Sanat Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri neler yapıyor?

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri neler yapıyor?

17.11.2017 - 10:58 | Son Güncellenme:

Kadıköy Belediyesinin KASDAV (Kadıköy belediyesi sağlık ve dayanışma vakfı) adı altında 1995 yılında kurduğu  inorganik bir sivil toplum oluşumu olan Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri sanat severler ile buluşmaya devam ediyor.

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri neler yapıyor

2010 yılında vakıfların feshedilmesi ile; Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri adını alan bu oluşum Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başkanlığında 22 yıldır Kadıköy ve Kadıköy'lülere eğitim,kültür ve sanat alanında projeler üretmekte ve hizmet sunmakta.

Haberin Devamı

Gönüllülük sistemi dil, din, ırk, mezhep cinsiyet ve siyaset ayrımı gözetmeksizin 18 yaşını dolduran her Kadıköylü'ye açık bir sivil toplum örgütü olarak faaliyet vermeye devam ediyor.

Misyonu Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Cumhuriyetin kazanımlarını koruyarak Kadıköy belediyesi, Kadıköy'lüler ve tiyatroseverlere kültür, sanat hizmeti götürmek olan kuruluş, sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek huzurevleri, kadın sığınma evleri, cezaevleri ve başka etkinlik günlerinde uygun platformlarda hizmetlerini halk ile buluşturmayı ilke edinmiş.

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri’nin vizyonu ise; tiyatro sanatının öznesi insan ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek, çağdaş sanatı üretmek, geliştirmek ve her kesimden daha çok ve farklı kitlelere ulaştırmak.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri neler yapıyor

Başkan, başkan yardımcısı, sekreter ve komitelerden oluşan gönüllü yönetim kurulu yanında eğitim ve oyun grubu olmak üzere örgütsel bir yapıya sahip olan Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri her yıl Ekim ayında başlayıp Haziran sonunda kadar süren 8 aylık eğitim süresince drama, tiyatro (tiyatro tarihi - sahne bilgisi – oyunculuk – diksiyon – emprevizasyon ( doğaçlama ) konsantrasyon eğitimleri vermekte.

Eğitim sonunda iç disiplini ve sorumluluk bilinci gelişmiş paylaşımcı ve katılımcı gönüllüler oyun grubuna yükselmekte.

Her sezon tiyatro repertuarının yerli ve yabancı en seçkin örneklerini sahneleyen grup, Kadıköy Belediyesi tarafından o yıl için gruba tahsis edilen salonlarda çalışmalarını sürdürmekte ve sahnelemekte. İnsanı insana, insanla anlatma sanatı da olarak tanımlanan tiyatronun en güzel örneklerinden biri olan Aziz Nesin'in "HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM" oyununu 30 kasım 2017 perşembe günü akşamı saat 20:30 da Kozyatağı Kültür Merkezi 3.kat konferans salonunda sahneleniyor.


Bu yıl sahnelenecek diğer oyunlar ise şöyle; Hağop Baronyan'ın BAĞDASAR AĞPAR-Artur Milleri'in "CADI KAZANI- Shakespeare'nin KRAL LEAR ve Sadık Şendil'in YEDİ KOCALI HÜRMÜZ.