Gündem Online Araç Sorgulama, E-Devlet Plaka Sorgulama İşlemi Ve Araç Hasar Kaydı Bilgisi

Online Araç Sorgulama, E-Devlet Plaka Sorgulama İşlemi Ve Araç Hasar Kaydı Bilgisi

13.08.2015 - 16:13 | Son Güncellenme:

Araç, plaka, tramer ve hasar kaydı sorgulamalarınızı internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama hakkında yapacağınız her türlü işlemi detaylı olarak yazımızda bulabilirsiniz.

Online Araç Sorgulama, E-Devlet Plaka Sorgulama İşlemi Ve Araç Hasar Kaydı Bilgisi

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında son derece etkin bir şekilde kendisine yer bulan modern internet teknolojisi kamu kurumlarınca da aktif olarak kullanıldığından vatandaşın yaşamının önemli bölümünde oldukça aktif bir rol üstleniyor. Özellikle de vatandaşın internette bulunan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları ile işlemlerini daha pratik ve daha kolay biçimde gerçekleştirebiliyor olması bu teknolojik yeniliğin daha sık kullanılmasına yol açıyor. Günümüzde araç sahiplerine ve yeni araç alacak kişilere yönelik olarak dijital platform üzerinde yeni bir hizmet sunuluyor. Vatandaşın aracın çalıntı olup olmadığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmesine yardımcı olan bir Emniyet Genel Müdürlüğü online hizmeti olan araç sorgulama ile birlikte artık araçların resmi kayıtlarda yer alan bilgilerini internet üzerinden öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulaması ile birlikte artık araç sahiplerinin ve yeni araç alacak kişilerin yaşadıkları güvenlik mağduriyetlerinin önüne geçilmesi ve böylelikle başta ikinci el araç piyasası olmak üzere pek çok alanda önemli avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan online araç sorgulama hizmetinden vatandaşlar, e-Devlet sistemi aracılığı ile yararlanabiliyor. Özellikle de aracın çalıntı olup olmadığı, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını, tescil birimini, tescil tarihini ve yasal rengini gibi son derece önem arz resmi bilgileri görüntüleyebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminde yer alan online plaka sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-Devlet ana sayfasındaki ‘sisteme giriş’ sayfasından sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş işlemleri aşamasında vatandaşa 4 farklı yüksek güvenlikli giriş seçeneği sunuluyor. Özellikle de vatandaşın kişisel bilgilerini güvenliğini sağlayabilmeyi amaçlayan bu yüksek güvenlikli giriş yöntemleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemleri şeklinde sıralanıyor. Vatandaşlar bu giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yaparak, e-hizmetler kategorisi altındaki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama penceresinden sorgulamak istediği aracın tüm bilgilerine güncel hali ile ulaşabiliyor. Özellikle de vatandaşların araç sorgulama işlemlerinde sadece sorgulamak istedikleri aracın plaka bilgisini girerek, en ayrıntılı araç bilgilerine internet kolaylığında erişim sağlayabiliyor.

İnternette yer alan bir diğer hizmet olarak öne çıkan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde aracın geçmiş hasar bilgisini de öğrenebilme fırsatı bulunuyor. Online tramer sorgulama işlemlerini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile online hizmetler menüsündeki ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasından yapabilme fırsatı bulunuyor.