Siyaset Kadın vekillerden müfredat tepkisi

Kadın vekillerden müfredat tepkisi

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li kadın milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatına tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, “Bu eğitim sistemi ile teknolojik çağa nasıl erişilebilir” diye sordu.

Kadın vekillerden müfredat tepkisi

Engin, “Bu eğitim sistemi ile teknolojik çağa nasıl erişilebilir” diye sorarken, yeni müfredatla çağdaş ve bilimsel kriterlerden uzak, laiklikten, Atatürk ilke ve inkılaplarından koparılmış, ezberci, araştırmayan, sorgulamayan, dogmalarla yetişen bir neslin amaçlandığını ileri sürdü.
‘Uzmanlar kim?’
CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de, “Eğitim sisteminde köklü bir değişliğe gidiyorsanız bunun içinde eğitime ilişkin sendikalarının yandaş olup olmadığına bakılmaksızın hepsinin, bu konuda çalışan uzaman kişilerinin yer alması gerekir. Bu müfredatın ‘konunun uzmanları’ ile birlikte hazırlandığı ifade ediliyor fakat bu uzmanlar kimler biz bilmiyoruz” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ise, “Geldiğimiz aşamada Bakanlık bürokratları ve iktidar partisinin resmi sendikası gibi çalışan Eğitim Bir-Sen’in ortaklığında bir taslak müfredat hazırlanarak kamuoyuna sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının kendine rehber edindiği Eğitim-Bir-Sen’in neredeyse tüm önerileri müfredata yansıtılmış durumdadır. Maalesef bu müfredat mucit çıkaracak, geleceğe güvenle bakabilen nesiller yetiştirecek, nitelikli öğretim verecek bir müfredat mıdır? Maalesef değildir.
Türkiye, Suudi Arabistan’dan sonra evrim konusunu müfredatından çıkarak dünyada ikinci ülke oldu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı