Gündem Kadının tarlada izi var siyasette sözü olmalı

Kadının tarlada izi var siyasette sözü olmalı

03.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da sol siyasetin zor, kadın olarak yapmanın ise çok daha zor olduğunu belirten Florinalı, “Kadın sorunları kadınların değil artık toplumumuzun sorunları, Meclis’e kadınların sesi olmaya gidiyorum” dedi

Kadının tarlada izi var siyasette sözü olmalı

CHP’nin Konya 2. sıradan önseçimle milletvekili adayı olan Gülsüm Filorinalı, Milliyet’in sorularını yanıtladı:

Haberin Devamı

Meclis’e girmeniz durumunda ilk olarak gündeme getirmek istediğiniz konu nedir?

Şu anda bölge gezileri gerçekleştiriyorum. Konya’nın beldelerini, köylerini geziyorum, halkla konuşuyorum. Öncelikli olarak da yörenin sorunlarını Meclis’e taşımak istiyorum. Nedir bu sorunlar? Konya’nın merkezi sanayileşmiş, teknoloji ve araştırma-geliştirmenin de etkisiyle sanayide gelişmiş, pastadan aldığı payı büyütmüş. Fakat ilçelerimiz pastadan gerekli payı alamıyorlar. Öncelikli olarak ilçelerin de pastadan aldığı pay büyütülmeli. Köyler çok göç vermiş ve hatta kimi terk edilmiş durumda. Beldeler ise belediyeliklerinin ellerinden alınması ile mağdur olmuşlar. Çiftçilikle geçinen bu şehrimizde, çiftçi alınterinin sonucunu alamıyor. Biz de köylerin, ilçelerin, beldelerin eski statülerine kavuşmalarını, çiftçinin alınterinin karşılığını almasını sağlamaya çalışacağız. Böylece merkezdeki işsizlik sorunu da azalacak, çünkü bu insanların göçünün önüne geçilmiş olacak.

Haberin Devamı

Seçilmeniz durumunda Konya’da CHP’den 80 sene sonra Meclis’e girmiş ilk kadın milletvekili olacaksınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet. Konya’da sol siyaset zor, kadın olarak yapmak çok daha zor. Fakat kadının tarlada izi varsa siyasette de sözü olmalı. Eğer siyasete kadın eli değerse temiz siyaset, toplumsal huzur ve hakça paylaşım olur. Kadının elinin değdiği yere bereket gelir. Kadın sorunları kadınların değil artık toplumumuzun sorunları, ben de Meclis’e kadınlar ve gençlerin sesi olmaya gidiyorum.

‘80 yıl sonra ilk olacak’

Kadın adayların ‘reklam’ unsuru olarak kullanıldığı eleştirileri var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben şahsen “Reklam unsuru olarak kullanıldı” kısmını üstüme alınmıyorum. Önseçimle bu sıraya yerleştim, erkek arkadaşlarımla yarıştım, adaylığı bileğimin hakkıyla kazandım. Partimde diğer şehirlerde de kadın arkadaşlarımız önseçimlerde iyi sıralamalarda yer aldılar. Diğer partiler reklam için kadın adayları ön sıraya koymuş olabilirler. Fakat eğer toplumun yarısını biz oluşturuyorsak, temsil yetkisinde de yarı yarıya olmalıyız. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu kadınlardır. Benim tek idealim 80 yıl sonra CHP’den Meclis’e giren ilk kadın milletvekili olmak. Sloganım da, “Emeğe eylem, eyleme yürek, yüreğe kadın gerek.”

Haberin Devamı

Gülsüm Florinalı kimdir?

1970 doğumlu Gülsüm Florinalı, 1991’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Mali Müşavirler Odası’na kayıtlı bulunan ve mesleğini icra etmekte olan Florinalı, daha önce de Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bölge muhasebe müdürü olarak görev yaptı. Siyasete SHP’de atılan Florinalı, 1990 yılına kadar gönüllü olarak yürüttüğü siyasal faaliyetlerine 91 senesinden itibaren parti üyesi olarak devam etti. SHP Ereğli Kadın Kolları Başkanlığı da yapan Florinalı, 1995’te de CHP’ye üye oldu. CHP Mahalle delegeliği ve il delegeliğine seçilen Florinalı, aynı zamanda CHP yüksek disiplin kurulu üyesi.