Gündem Kadınlar tacizi protesto etti

Kadınlar tacizi protesto etti

01.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli Ovacık’ta lise 1’nci sınıfta kaynaştırma eğitimi gören 19 yaşındaki N.İ.’nin hamile kalmasıyla ilgili soruşturma sürerken Dersim Kadın Platformu üyeleri kaymakamlık önündeki gösteride olayı lanetledi

Kadınlar tacizi protesto etti

Tunceli Ovacık Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 1’inci sınıfta kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören zihinsel engelli N.İ.’nin (19) 6.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

N.İ.’nin karnının büyümesinden şüphelenen öğretmenleri genç kızı Ovacık Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan muayenenin ardından N.İ., Tunceli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü’ne sevk edildi. Kontrollerde N.İ.’nin 6.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine okul yönetimi ve yakınları, Ovacık Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı N.İ. ve annesi K.İ.’yi koruma altına aldı. Tunceli’de yaklaşık bir haftadır koruma altında bulunan N.İ. ve annesi K.İ.’ye psikolojik destek verilmeye başlandı.

5 isim verdi
N.İ.’nin yetkililere, ilçedeki bazı erkeklerin yıllardır kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, 5 kişinin ismini bildiğini, ancak diğerlerinin ismini ise hatırlamadığını söylediği belirtildi. Ovacık Cumhuriyet Savcılığı, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat göndererek cinsel istismarda bulunanların tespit edilmesi için N.İ. ve annesi K.İ.’nin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık ayrıca N.İ.’nin cep telefonu kayıtlarının tespiti için GSM şirketinden telefon dökümlerinin alınmasını talep etti.
Cinsel istismar olayının duyulmasının ardından Dersim Kadın Platformu üyeleri, dün Ovacık ilçesine giderek protesto gösterisi düzenleyip basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Caddesi’ndeki protesto yürüyüşüne erkeklerin katılmaması, sadece kadın ve çocukların katılması istendi. Yaklaşık 500 kadın ve çocuk, elerinde dövizlerle, düdük ve ıslık çalıp sloganlar atarak adliye ve kaymakamlık binası önüne kadar porotesto yürüyüşü gerçekleştirdi.