Gündem Kadınlara ve inanç özgürlüğüne saldırı

Kadınlara ve inanç özgürlüğüne saldırı

14.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Nazlıaka, başörtülü kadınlara kelepçe takılması konusundaki açıklaması nedeniyle Manisa Valisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Kadınlara ve inanç özgürlüğüne saldırı

Manisa’da Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonlar sırasında başörtülü kadınlara kelepçe takılması sonrası Manisa İl Emniyet Müdürü geçici olarak açığa alındı. Valilik’ten yapılan açıklamada ise, “Hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların” ifadesi dikkati çekti. Bu ifadeye tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Nazlıaka özetle şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Ülkede günlerdir kadınların gördükleri polis şiddeti değil, türbanlı kadınların gördükleri polis şiddeti konuşuluyor. Bu ayrımın son noktası ise Manisa Valisi tarafından yapılan açıklama oldu. Türkiye’de ötekileştirilen kadınların arasında da ayrım yapan Vali, ‘toplumda çok olumlu imajla algılanan başörtülü bayanlara’ kelepçe takıldığını belirterek kendince durumu eleştirdi. Manisa Valisi eleştiri yapmadan önce haddini bilsin. O önce kendi olumsuz imajını düzeltsin. Yaptığı bu açıklama hem kadınlara hem de inanç özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.”


İstifa çağrısı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, başörtülü kadınlar için yaptığı açıklamada ’Toplumda çok olumlu bir imajla algılanan’ ifadesini kullanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı istifaya davet etti.

Haberin Devamı

Öte yandan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında, “İnceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere” mülkiye müfettişi görevlendirdiğini açıkladı.

Vali Bektaş özür diledi

Manisa Valiliği ‘Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda gözaltına alınan türbanlı kadınlara kelepçe takılması sonrası yaptığı açıklama nedeniyle özür diledi. Valilik Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Valiliğimizce 11.11.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında maksadını aşan ifadeler yer almıştır. Bu nedenle, özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum” denildi.