Cadde Kadir İnanır: Bizim ülkemiz kocaman bir Türkiye

Kadir İnanır: Bizim ülkemiz kocaman bir Türkiye

17.11.2016 - 18:13 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının efsane isimlerinden Kadir İnanır, doğduğu il olan Ordu'nun Fatsa ilçesindeki yakın dostları ile bir araya geldi.

Kadir İnanır: Bizim ülkemiz kocaman bir Türkiye

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Bolaman Mahallesi'nde yakın arkadaşları ile bir araya gelen Kadir İnanır, dostluklara çok önem verdiğini, memleketine karşı özlem çektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Uzun zamandır Fatsa’ya gelemediğini belirten İnanır, “İşlerimin yoğunluğu, çatışma bölgelerindeki muhtelif seyahatlerim memleketimden bizleri uzaklaştırdı. Burada yaşayan ailem, arkadaşlarım ve akrabalarımla beraber topraklarımızdan kopmuş değiliz. Bir karış da olsa ayağı toprağa basmayan insan mutsuz insan demektir benim anlayışımla. Toprağın kokusu ve dokusu insanın kimliğinde var olduğu sürece kendini güçlü hisseder. Bu seyahatimde tam anlamıyla tat alamadım. Çünkü rahmetli ağabeyimin eşini kaybettim. Onun için Fatsa’ya geldim. Yazın ilk fırsatta daha uzun gelip hem bölgenin sorunları, hem kültürel sorunları hem de aile dost özlemlerini birleştirerek biraz uzun süre kalmak istiyorum. Bizim memleketimiz Karadeniz, bizim ülkemiz kocaman bir Türkiye” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kadir İnanır, hemşehrileri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Ordu’ya hareket etti.