Siyaset Kaldığı yerden devam

Kaldığı yerden devam

02.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından üst düzeyde ilk ikili siyasi toplantı Ankara’da yapıldı. Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara krizi nedeniyle bozulan ilişkiler, geçen aralık ayında ikinci katip seviyesinden büyükelçi seviyesine resmen çıktı.

Kaldığı yerden devam

İki ülkenin büyükelçileri, adalık ayında Ankara ve Tel Aviv’de görevlerine başladı. Türkiye-İsrail Dışişleri Bakanlıkları Müsteşarları Düzeyindeki Siyasi İstişareler’in 15. Turu, dün Ankara’da düzenlendi. Toplantı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yuval Rotem başkanlığında yapıldı.
1987’den itibaren düzenlenmekte olan siyasi istişarelere altı yıllık bir aradan sonra tekrar başlanmış olması, normalleşmenin doğal sonucu olarak değerlendirildi. Siyasi istişarelerde iki ülke arasında; özellikle enerji, ekonomi, kültür ve turizm sahalarında işbirliği olanakları ele alındı. Siyasi istişarelerde ayrıca başta Ortadoğu ve Doğu Akdeniz olmak üzere geniş bölgedeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye-İsrail ilişkilerinin bölgenin istikrarı ve güvenliği açısından taşıdığı önem üzerinde mutabık kalındı.