Gündem Kalleş bomba beş hayatı yarım bıraktı

Kalleş bomba beş hayatı yarım bıraktı

03.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bingöl’de PKK’lı teröristlerin yol kenarında Türk bayrağıyla kamufle ettikleri bombalı aracı patlatması sonucu şehit olan polislerin sayısı 7 oldu

Kalleş bomba beş hayatı yarım bıraktı

Bingöl’de polisleri taşıyan zırhlı servis midibüsüne PKK’lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis sayısı 7’ye yükseldi. Şehitler için Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit polis memurları Hasan Koçer İstanbul’a, Bekir Deniz Kırşehir’e, Abdullah Bıyık Uşak’ın Banaz İlçesine, Yunus Emre Doğan Yozgat’ın Sorgun İlçesine, Oğuz Sünbül Ankara’ya, Duran Melemir Kahramanmaraş’a, Osman Eray Karademir ise Ankara’ya uğurlandı.

Bingöl’de havalimanı yolunda PKK’lı teröristlerin zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı araçla düzenlediği saldırıda polis memurları Hasan Koçer, Bekir Deniz, Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül ve Duran Melemir şehit olurken; Buğra Yıldırım, Ferit Akgün, Hasan Tendik ve Osman Eray Karademir adlı polis memurları da yaralandı.

RDX ve TNT kullandılar

Yaralı polislerden Ferit Akgün ile Hasan Tendik Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılırken, Buğra Yıldırım ile Osman Eray Karademir Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanenin yoğun bakımında tedavisi süren polis memuru Osman Eray Karademir, dün sabaha karşı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece şehit polis sayısı 7’e yükseldi.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede saldırının gerçekleştirildiği, arka tarafına Türk bayrağı asılarak yol kenarına bırakılan araçta mazotla güçlendirilmiş RDX ve TNT ile hazırlanmış tahrip gücü yüksek patlayıcı kullanıldığı belirlendi.
Şehit Hasan Koçer’in Sivas’ın Koyulhisar ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Ailesi İstanbul’da yaşayan Koçer’in 4 yıl önce Halide Koçer ile hayatını birleştirdiği ve 1 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. 4 yıl önce evlenen Hasan-Halide Koçer çiftinden geriye birlikte çektirdikleri görüntü kaldı. Şehidin mutlu gününde çekilen görüntüler yürekleri burktu. Şehit polis memuru Hasan Koçer bugün İstanbul’da toprağa verilecek.

2 yıl önce evlenmişti

Şehit Abdullah Bıyık’ın Uşak’daki baba ocağına da ateş düştü. Bıyık’ın şehit olduğunu öğrenen yakınları, eve gelerek emekli astsubay baba Mehmet Ali Bıyık ile annesi Şengül Bıyık’a başsağlığı diledi, üzüntüsünü paylaştı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı şehit evine gelerek taziyede bulundu. Şehit Bıyık’ın evinin bulunduğu sokaklar Türk bayrakları ile donatıldı, evin önünde Kuran okundu. Şehit polis Abdullah Bıyık’ın, iki yıl önce öğretmen Ummuhan Bıyık ile evlendiği, bir yaşında Mustafa Ali adında çocuklarının olduğu öğrenildi.

Yaralı asker şehit oldu

PKK’lı teröristlerin, Şırnak’ın Cizre ilçesi Hisar Tank Taburu’na 5 gün önce düzenledikleri silahlı saldırı sonrasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Şırnak’taki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan er İsmail Çil kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Üç şehit başkentten

Şehit polislerden Osman Eray Karademir’in (24) babası Timur Karademir’e ait Yenimahalle’deki evinin önüne Yenimahalle Belediyesi’nce taziye çadırı kuruldu. 3 yıllık polis memuru olarak görev yapan şehidin evli olduğu ve 10 gün önce ilk çocuğunun dünyaya geldiği öğrenildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Oğuz Sünbül’ün (23) ailesinin yaşadığı evin önünde de Keçiören Belediyesince kurulan taziye çadırında Kuran-ı Kerim okutuldu. Aynı terör saldırısında şehit olan Bekir Deniz’in (23) ailesinin yaşadığı Mamak’taki evinde de şehit acısı yaşandı. Mamak Belediyesince kurulan taziye çadırında şehidin yakınları ve komşuları ile taziyeleri kabul eden şehit Bekir Deniz’in amcasının da özel harekât polisi olduğu öğrenildi. Şehit Bekir Deniz ile şehit Oğuz Sünbül’ün devre arkadaşı olduğu ve aynı yerde görev yaptıkları öğrenildi. Aile üyeleri, komşuların toplandığı şehit evlerinin sokakları ve binalar Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evlerinin önünde 112 Acil Servis’e ait birer ambulans da hazır bulundu. Şehit polis Osman Eray Karademir ve Oğuz Sünbül’ün Ankara’da, Bekir Deniz’in ise memleketi Kırşehir’de defnedileceği öğrenildi. l Ankara Milliyet