Geri Dön

Kamber biber turşusu tarifi

Kamber biberi turşusu adı üzerinde kamber adı verilen biberden yapılıyor. Kışa hazırlığın başladığı şu günlerde kamber biberi turşusu ile sofralarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Kamber turşusu tarifi hakkında bilgi sahibi değilseniz kamber bberi turşusu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız size verdiğimiz önerilere göz atabilirsiniz. İşte sizler için araştırmış olduğumuz kamber biberi turşusu tarifi

Kamber biber turşusu tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kamber biberi ya da en yaygın adıyla domates biberi
1’ er çay kaşığı üzüm sirkesi
Toz şeker
Tuz
Sıvı yağ

Not: Bu tarifte belirttiğimiz malzemelerin ölçüleri bir biber başınadır.

Kamber Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle biberlerimizin içlerini temizleyip güzelce yıkayın ve iyice kurulayın. Biberlerin sap kısımlarını içine doğru bastırıp kırın bastırdığınız biberlerin sap kısımları kendiliğinden ve biberinizin diğer taraflarına zarar vermeden çıkacaktır.

Fırın tepsisine dizerek 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, toz şeker, tuz ve sıvıyağı ekleyin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar közleyin.

Kamber turşusu diğer turşulardan biraz farklı olarak sirkesini ve tuzunu kendi içinde hapseder. Tekrar sirke veya tuz eklemenize gerek kalmaz.

Kavanoza malzemelerin akmayacağı bir şekilde düz yerleştirerek hafif bastırın ve kavanozu ağzına kadar doldurun.

10 gün sonra turşunuz yenmeye hazır hale gelecektir.

Kamber biberi lezzet olarak diğer biberlerden ayır edilebilir. Görünüş olarak dolma biberine benzese de kamber biberinin tadı oldukça farklıdır. Kamber biberinden genellikle turşu yapılır. Ancak siz dolmasını da hazırlayabilirsiniz. Kamber biberi ile farklı lezzetler elde etmek istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz tarifleri inceleyebilirsiniz.

Kamber biberi de diğer biberler gibi sağlık açısından bir çok fayda sağlar. Kamber biberinin faydaları ise şu şekildedir;

Vitamin kaynağı

Sağlık açısından bilinen yüzlerce faydası olan biber, yüksek değerde vitaminler ve mineraller içermektedir.70 kcal içeren biber, diyet lifleri, protein açısından zengin sayılır. Harika bir A vitamini içeren biber, bununla birlikte bol miktarda C vitamini içermektedir.

Hastalıklardan korur

Akşam yemeklerinde salata yerine tüketilmesi önerilen kamber turşusunun bazı kaynaklarda, kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ve kansere yakalanma riskini azalttığını belirtmektedirler.

Saçların dökülmesini önler

Kamber biberi saç sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Saçların dökülmesini önler.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber