Gündem Kamboçya neresidir?

Kamboçya neresidir?

19.04.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

Kamboçya Güney Asya sınırları içerisinde bir ülkedir. Resmi adıyla Kamboçya Krallığı’na komşu ülkeler Tayland, Laos ve Vietnam’dır. Tayland Körfezi’ne de kıyısı bulunan Kamboçya Krallığı 9 Kasım 1953 yılında özgürlüğüne kavuşmuştur. Geniş bitki örtüsü, çok çeşitli hayvan tipleri ve farklı dinlere ev sahipliği ile bilinen Kamboçya’yı seyahat, yaşam, kültür yönleriyle birlikte tanıyalım.

Kamboçya neresidir

Kamboçya tarihi

Haberin Devamı

2000 yıl boyunca Kamboçya uygarlığı Hindistan ve Çin’den etkilenmiş ve onları diğer Güneydoğu Asya medeniyetlerine aktarmıştır. Ülke en büyük zararı Kızıl Kemer lideri Pol Pot tarafından görmüştür. Pol Pot tarım ülkesi kurma hayaliyle Kamboçya’nın tüm bilim adamlarını, sanatla uğraşan insanları, aydın insanları ve milyonlarca Kamboçya halkını pirinç tarlalarında çalıştırmak istemiş, karşı çıkanları öldürmüştür. Resmi rakamlara göre yaklaşık 1,5 milyon Kamboçyalı Pol Pot’a karşı gelmesi sonucu öldürülmüştür. Ülke hâlâ bu katliamların etkisindedir.

Kamboçya’da görülmesi gereken 5 önemli yer

• Angkor Wat Tapınakları
• Sihanoukville
• Punon Pen
• Tonle Sap Gölü yüzen evler
• Battambang
• The Killing Fields (Ölüm tarlaları)
• Kep kasabası
• Bokor Ulusal Parkı
• Preah Vihear Tapınağı
Ve birçok yer daha…

Haberin Devamı

Kamboçya’ya ulaşım

Türkiye’den Kamboçya’ya direkt uçuşlar maalesef bulunmamaktadır. Tayland’ın başkenti Bangkok’a uçarak ardından otobüs ile Kamboçya’ya geçebilirsiniz. Bir diğer ulaşım seçeneği ise Vietnam’ın en büyük şehri olan Saigon’a gitmek daha sonra Kamboçya’ya geçmek. Fakat Vietnam Türk vatandaşlardan vize talep ediyor.

Kamboçya seyahatinin olası maliyetleri

Kamboçya’da dolar kullanılıyor. Sokaklarda küçük çaplı alışverişleriniz için ödeme yapmadığınız sürece, yerel para birimi Riel’i taşımanıza gerek yoktur. Çoğu işlerinizi dolar ile halledebiliyorsunuz.

Konaklama

Pansiyonlarda gecelik 3,50 dolardan başlayan fiyatlarda odalar bulmak mümkün. Pansiyonlardaki ve misafir evlerindeki özel odalar genellikle 5-10 $ arası oluyor. Genelde ücretsiz Wi-Fi olabiliyor ve bazı yerlerde ücretsiz kahvaltı da içerebiliyor. Biraz daha konforlu televizyon içeren odalar 15-20$,lüks bir oda için 25$ yeterli olabiliyor.

Beslenme

Kamboçya’da yemekler çok ucuz. Fiyatlar yerel sokak satıcılarında yemek başına 1-2 Dolar arası, restoranlarda ise 3-5 Dolar arasında değişebiliyor. Güzel bir restoranda batı yemekleri için 5 ila 15 Dolar ödemeniz gerekebiliyor. Daha savurgan bir tatil geçirmek isterseniz başkent Punon Pen’de dünya standartlarında yemekler bulabiliyorsunuz. Yemek yemeyi daha uygun hâle getirmek isteyenler için ucuz ürünleri bulabilecekleri yerel pazarlarda alışverişlerinizi yapıp hem kendi pişirdiklerinizi yiyebilir hem de diyetlerinizi sürdürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Şehir içi ulaşım

Kamboçya’da şehir içi dolaşım konusunda içiniz rahat olabilir. Fiyatlar 1-2 dolar arasında değişmektedir. Tuk-Tuk’lar yani motor taksilere her köşe başında rastlayabilirsiniz. Ancak önce bir fiyat pazarlığı yapmanız önerilir. Tuk-Tuk ile ulaşım mesafeye bağlı olarak genellikle 5-10 dolar arasında değişkenlik gösteriyor.

Komşu ülkelere ulaşım

Şehirlerarası ulaşımı maksimum 18 dolara halledebiliyorsunuz. Örneğin otobüsler Siem Reap’tan Tayland’a her yöne 13 dolar gibi bir ücret karşılığında düzenli olarak sağlanmaktadır.

Aktiviteler

Angkor Wat Tapınağı’nı ziyaret etmek isterseniz giriş ücreti de hesaba katılmalıdır. Bu aralar giriş ücreti 37 dolar. Giriş ücretine ek olarak Angkor Wat Tapınağı’na ulaşım maliyetlerini de hesaba katmayı unutmayın. Diğer turlar, gezintiler ve giriş ücretleri aktivitenin uzunluğuna ve popülaritesine bağlı olarak 10-20 Dolar arasında değişebiliyor.

Haberin Devamı

Kamboçya kültürü ve gelenekleri

Kamboçya kültürü ve geleneği, yüzlerce yıl öncesine dayanan zengin bir tarihe sahiptir. Yıllar geçtikçe, Kamboçya halkı Budizm ve Hinduizm'in eşzamanlı yaşanmasından bir dizi gelenekler geliştirmiştir. Kamboçya halkı geleneklerine saygılı olarak yetiştirilmiş ve geleneklerine çok bağlılardır. Kamboçya halkının geleneksel selamlaşmasına Chumreap Suor adı verilmiş.