Eğitim Kampüste Festival devam ediyor!

Kampüste Festival devam ediyor!

30.04.2012 - 10:44 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi’nin gençlere torpil yapan kredi kartı Play’in ana sponsorluğunda ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) himayesinde, Üniversite Medya desteğiyle İstanbul Organizasyon tarafından düzenlenen Play ÜniFilmFest tüm hızıyla sürüyor.

Kampüste Festival devam ediyor

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali Yapı Kredi Play ÜniFilmFest’in Bursa Uludağ, Sakarya, Adana Çukurova, Mersin, Malatya İnönü ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden sonraki yedinci durağı 30 Nisan – 06 Mayıs tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi olacak.

Haberin Devamı

Ücretsiz film gösterimleri ve etkinlikleriyle şimdiye kadar 6 üniversitede 35.000’e yakın öğrencinin izlediği Play ÜniFilmFest şimdi de Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli festivallerinden ödüllerle dönmüş usta ve genç yönetmenlerin son filmlerini, Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinin katıldığı atölye ve söyleşileri yine ÜCRETSİZ olarak öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Deneyimli Sinemacılarla Play ÜniFilmFest Atölyeleri

Türk ve Dünya sinemasının önemli eserlerinin gösterimlerinin yapılacağı Play ÜniFilmFest’in Akdeniz Üniversitesi’ndeki etkinliğinde “Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı” söyleşileri gösterim programında yer alan filmlerin, oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

2 Mayıs Çarşamba 19.00 Saç filminin oyuncusu Rıza Akın
4 Mayıs Cuma 18.30 Bir Ses Böler Geceyi filminin oyuncularından Rıza Akın
5 Mayıs Cumartesi 18.30 Zefir filminin yönetmeni Belma Baş

Kurmaca sinemayla belgesel sinemanın kesiştiği “Sahte belgesel” Mockumentary Atölyesi, Ezgi Kaplan’ın kurgularıyla 4 - 6 Mayıs 2012 tarihleri arasında ÜCRETSİZ olarak düzenlenecek. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı olarak oyuncu adaylarına eğitim vermekte olan Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel’in Sinema ve Dizi Oyunculuğu Atölyesi ise 5 - 6 Mayıs 2012 tarihlerinde yine ÜCRETSİZ olarak gerçekleştirilecek. Karakter ve tip yaratma yöntemlerinden, yaratıcı drama çalışmalarına, sinemada oyuncu yönetimi derslerine uzanacak atölyenin kontenjanı 20 kişiyle sınırlı.

Kaçırılmayacak Program!

Play ÜniFilmFest sinemaseverlerin yakından tanıdığı ve takip ettiği usta yönetmenlerin son filmlerini ve genç kuşağın yetenekli yönetmenlerinin festivallerde görücüye çıkmış ödüllü ve ilgi uyandıran yapıtlarını, üniversiteli gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Play ÜniFilmFest’in Ondokuz Mayıs Üniversitesi durağında, Kurupelit Yerleşkesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterilecek filmleri şöyle:

30 Nisan Pazartesi


15.30 Açılış Töreni & Kokteyl
17.00 Kurtuluş Son Durak (Yusuf Pirhasan)
20.00 İçimdeki Yangın / Incendies (Denis Villeneuve)

1 Mayıs Salı
15.00 Düğün Hediyesi / Copacobana (Marc Fitoussi)
17.00 Atlıkarınca (İlksen Başarır)
20.00 Kevin Hakkında Konuşmalıyız / We Need To Talk About Kevin (Lynne Ramsay)

2 Mayıs Çarşamba

15.00 Aslı Gibidir / Certified Copy (Abbas Kiarostami)
17.00 Saç (Tayfun Pirselimoğlu)
20.00 Bir Ayrılık / A Separation (Asghar Farhadi)

3 Mayıs Perşembe

15.00 Yangın Var (Murat Saraçoğlu)
17.00 Bir Zamanlar Anadolu’da (Nuri Bilge Ceylan)
20.00 Benim Adım Aşk / I Am Love (Luca Guadagnino)

4 Mayıs Cuma

17.00 Bir Ses Böler Geceyi (Ersan Arsever)
20.00 Melankoli / Melancholia (Lars von Trier)

5 Mayıs Cumartesi

15.00 Suikast / The Conspirator (Robert Redford)
17.00 Zefir (Belma Baş)
20.00 Mikrofon / Microphone (Ahmad Abdalia)

Haberin Devamı


Akdeniz Üniversitesi etkinliğinin ardından, Yapı Kredi Play ÜniFilmFest İstanbul Üniversitesi’nde devam edecek. Festivalin bu yılki son durağı ise İstanbul Marmara Üniversitesi olacak.