Siyaset 'Kandil’deki toplantı alanlarına operasyon yaptık'

'Kandil’deki toplantı alanlarına operasyon yaptık'

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kanal 7’ye Antalya’dan katıldığı programda gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kandil’deki toplantı alanlarına operasyon yaptık

Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

10 KRİTİK HEDEF: Kandil’de gelişmeler var. 10 önemli kritik hedefi vurduk. (Muhalefetin ‘Kandil’de kimse kalmadı’ açıklaması) Neyi biliyor, kimden haber alıyor? FETÖ’de olduğu gibi Amerikan istihbaratı herhalde veriyor. Kandil sana böyle istihbarat veriyorsa bir; orası boşaltılmadı. PKK Kandil’de duruyor. Biz işi bırakmadık, istihbarat çalışıyor yeni bilgilere ulaştık. Tekrar operasyonlarımızı yaptık. Son operasyonlarda bunların çok önemli toplantı alanlarını vurduk. Toplantı halinde. Netice almadık ama vuruldukları kesin. (Konsey gibi bir toplantı mı?) Evet, öyle bir toplantı. Bunların kimlikleri de önemli. Adım adım üzerine gidiyoruz. Sincar ikinci Kandil’dir. Tespit ettiğimiz anda gereğini yapacağız.

Haberin Devamı

İYİ HABER BU: (Kara harekatı) Bizim Kuzey Irak’ta üslerimiz var, güçlendirilmesi lazım. Yaparken de Irak ile beraber yapalım istiyoruz. Merkezi yönetimde de nasıl hükümet karşımıza çıkacak bilmiyoruz. Hükümet kurulması işlemleri bitince de kim kuracaksa onlarla diyalog ve dayanışma içinde yaparsak isabetli olur. İran ile de görüşmelerimiz var. (İsimler ciddi isimler mi?) Büyük ihtimal olarak görüyoruz. . (‘İyi haberim var’ dediğiniz bu haber miydi?) İşte bu. İyi haberi verdim. Saat veya gün, teyide ihtiyacı var.

İNSAN ÖLÜMÜ NEYSE O: (Sapanca’da yavru köpeğin patilerinin kesilmesi) Başsavcı süratle bir soruşturma başlattı. Bölgede iki iş makinesi bulundu. Biri tarafından kazaen yaralanmış olabileceği de ihtimaller dahilinde. Peygamberimiz kuşu ölen çocuğa baş sağlığına gidiyor. Böyle bir din ve medeniyetin mensuplarıyız. İnsan ölümü neyse buna da böyle bakıyoruz.

İKİ YERDE TACİZE UĞRADIM: İki yerde tacize uğramışımdır. Suruç’ta otobüsümüze yumurta attılar, kim; terör örgütü. Hopa’da da DHKP-C benzer bir şey yaptı. PKK sözde özgürlük mücadelesini ya dağlara kaçırarak ya da mağaralara sokmak suretiyle verir. Tek yer var; sandık. Bizim silahımız oyumuz.

YOK EDECEĞİZ: (Seçim bildirgesindeki özgürlük vaadi) 2005’te ‘Kürt sorunu benim sorunumdur’ dedim. Son gidişimde ‘Artık Kürt sorunu yoktur’ dedim. Biz inkar politikalarını kaldırdık. Çukurlar açıldı, kapatıldı. Tüneller kazıldı. Biz vesayetçiliği ortadan kaldırıyoruz. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, jandarmamız, korucular entegre içerisinde bölgeye huzur geldi. Bürokratik oligarşiyi yeni dönemde yeni sistemde tamamen, kesinlikle yok edeceğiz. İleri demokrasinin perde arkasındaki uygulama bu olacak.

Haberin Devamı

REYTİNG SAĞLAYACAK: Utanmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kendine reyting sağlayacak. Biz seni muhatap alır mıyız? Yalova’ya gittiği köprü Yavuz Sultan Selim, parasını dile getiriyor. Beğenmiyorsan ikinciden git, ücretsiz.

ASKERLİK SÜRESİ: (Bedelli askerlik) Takvimi verirsem yanlış olur. Başkan olduğum anda çalışacağım insan kimdir, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’dır. Müzakere edeceğiz. Bir birikim var, beklenti var. Atılacak farklı adımlar var. Bu yeni düzenlemeleri çok daha farklı ele almamız lazım. Profesyonel askerlik gibi. Sürelerle ilgili durumlar ne olacak? Bunların hepsi masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM: (İnce’nin dershane patronu iken sigorta primi ödemediği iddiası) Bakın şimdi bu konu sağlıklı ise cevap vermesi lazım. TV programlarında da meydanlarda da halkımla paylaşmam lazım. Patronu olduğu bir dershanede öğretmen sigortasını ödemediği için sıkıntı yaşanmışsa onun bu halktan da öğretmenlerde de özür dilemesi lazım.

ZENCİ TÜRK MUAMELESİ: (İnce’nin ‘ben zenciyim’ açıklaması) Kıyı kaptanı olan Rize’den çıkıp gelmiş Ahmet Erdoğan’ın oğluyum. Yatılı okudum. Hafta sonu bir günde kalkar simit satardım. Okulda sürekli kartpostal alırdım satış yapardım. İETT’de belli maaşla top oynamaya başladık. O sırada evliliğimi yaptım. 1980 darbesinde bizi İETT’den attılar. Ayrıldıktan sonra özel sektörde iş bulduk. Biz yıllarca inancımızla fikrimizle zenci Türk muamelesi gördük.

Sapanca için talimat verdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, Sapanca’da yavru köpeğin ölümüne ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, “Hayvanlar bir mal değil candır, bizlere Hüda’nın bir emanetidir. Sakarya’da meydana gelen ve hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim” açıklamasını yaptı. Erdoğan, 2004’te hayvanları korumaya yönelik ilk müstakil kanun olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu çıkardıklarını anımsatarak, şunları kaydetti: “Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren hükümet tasarısını da yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız. Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Antarktika’da bilim üssü

Erdoğan, ayrıca 2019’da Antarktika’ya Bilim Üssü kuracaklarını ve bilim üssü sayesinde Türkiye’nin Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacağını bildirdi. Erdoğan, paylaşımında projeye ilişkin detayları içeren bir görsele de yer verdi.