Bursa "Kanser Genetiği Ve Moleküler Biyolojisinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu"

"Kanser Genetiği Ve Moleküler Biyolojisinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu"

17.11.2017 - 15:38 | Son Güncellenme:

BAÜN Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köçkar: "Halk arasında kanserle ilgili bilinen alternatif tıp uygulamaları, bilinçsizce uygulanıyor. Kanser, çok kompleks bir hastalık. Bu konuyla ilgili bilgilendirme toplantılarının daha sıklıkla yapılması gerekiyor. Çünkü kulaktan duyma çok bilgi var"

Kanser Genetiği Ve Moleküler Biyolojisinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküller Biyoloji ve Genetik Bölümü Topluluğu (ULUGEN) tarafından "Kanser Genetiği ve Moleküler Biyolojisinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu" düzenlendi.

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feray Köçkar, Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki sempozyumda yaptığı konuşmada, kanserin hafife alınacak bir hastalık olmadığını söyledi.

Kanserle ilgili yanlış alternatif tıp tedavilerinin uygulandığını belirten Kökar, "Halk arasında kanserle ilgili bilinen alternatif tıp uygulamaları bilinçsizce uygulanıyor. Kanser, çok kompleks bir hastalık. Bu konuyla ilgili bilgilendirme toplantılarının daha sıklıkla yapılması gerekiyor. Çünkü kulaktan duyma çok bilgi var." diye konuştu.

Köçkar, kanserin kalp hastalığından sonra dünyada ve Türkiye'de ikinci ölüm nedeni olduğunu vurgulayarak, yaklaşık 200 farklı kanser türü olduğu ifade etti.

Haberin Devamı

UÜ Moleküller Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezai Türkel de öğrencilerin kanserle ilgili bilgi edinmeleri amacıyla düzenlenen etkinliğin çok faydalı olduğunu dile getirerek, "En çok araştırmanın yapıldığı, en çok farkındalık yaratılan hastalık, kanser. Sempozyuma alanlarında uzman beş hocamız katıldı." dedi.

Sempozyumun sonunda topluluk üyeleri tarafından etkinliğe katılan konuşmacılara hediyeler takdim edildi.