Gündem Kanserden ölen eşinin ilaçlarını vermek istiyor

Kanserden ölen eşinin ilaçlarını vermek istiyor

19.06.2015 - 11:12 | Son Güncellenme:

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde akciğer kanseri olan eşi Saadet Yıldır’ı (57) 3 ay önce kaybeden 65 yaşındaki Süleyman Yıldır, Almanya’dan binlerce lira ödeyerek getirttiği ve eşinin tedavi sürecinde kullandığı destek ilaçlarını verecek kurum bulamadı.

Kanserden ölen eşinin ilaçlarını vermek istiyor

Destek ilaçlarını son kullanma tarihi geçmeden ihtiyaç sahiplerine vermek istediğini belirten Yıldır, "Belediyelerden sağlık kuruluşlarına kadar birçok kurumu aradım, ancak kimse ilaçları almak istemedi. Hiçbir ücret talep etmiyorum, yeter ki ihtiyacı olan hasta birine şifa olsun" dedi.

Haberin Devamı

Bornova İlçesi 266 Sokak’taki evlerinde yüzde 90 oranında zihinsel engelli oğulları Mehmet Yıldır (39) ile yaşayan Saadet Yıldır ve işçi emeklisi Süleyman Yıldır çifti, yaklaşık 3 yıl önce Saadet Yıldır’ın akciğer kanseri olduğunu öğrendi. İki ameliyat geçiren ve zorlu tedavi süreçlerinden geçen Saadet Yıldır’ın sağlığına kavuşması için büyük çaba harcayan Süleyman Yıldır, tedavinin son aşamalarında kullanılan destek ilaçlarını, 3 bin TL’den fazla ödeme yaparak Almanya’dan getirtti. İlaçların bir kısmını kullanan Saadet Yıldır, geçen 4 Mart tarihinde fenalaşıp yaşamını yitirdi.

İLAÇLARI VERECEK KİMSE BULAMADI

Eşinin hastalığı öğrendiği süreci ve destek ilaçlarını verecek kimse bulamadığını belirten Süleyman Yıldır şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ankara’da ciğerlerine baktırıyor ve kitle tespit ediliyor. Tesadüfen öğrendik akciğer kanseri olduğunu. Doktorlar 6.5 ay ömür biçti. Eşim güçlü bir insandı, zor tedavi süreciyle yaklaşık 3.5 yıl hayatta kaldı. Onun daha iyi olması için yurt dışından destek ilaçları getirttim. Ancak eşim hayatını kaybedince ilaçlar kaldı. Belediyelerden sağlık kuruluşlarına kadar birçok kurumu aradım ancak kimse ilaçları almak istemedi. Hiçbir ücret talep etmiyorum, yeter ki ihtiyacı olan hasta birine şifa olsun. İhtiyacı olan insanlar bana ulaşırsa ilaçları vermek istiyorum."

ENGELLİ BAKIM ÜCRETİ KESİLDİ

Eşini kaybettikten sonra, oğlu Mehmet Yıldır için aldığı engelli bakım ücretinin kesildiğini kaydeden Yıldır şunları anlattı:

"Eşim hayattayken emekli aylığım bin 80 TL’den düşüktü. Ancak son gelen zamla maaşım, yaklaşık 700 TL olan engelli bakım ücretini almak için alt sınır olan bin 80 TL’nin üzerine çıktı ve yaklaşık bin 130 TL oldu. Öyle olunca da oğlumun bakım ücretini kestiler. Şimdi oğlum ve ben emekli aylığıyla yaşam mücadelesi veriyoruz. Bunlar gelip geçici şeyler, önemli olan sağlık. Benim bir şeye ihtiyacım yok, yalnızca ilaçları maddi durumu yerinde olmayan bir hastaya vermek istiyorum."