Ege Kansere tanı ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

Kansere tanı ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

01.03.2018 - 05:57 | Son Güncellenme:

TÜBİTAK, dünyanın en prestijli proje yarışması Intel-ISEF’te ülkemizi Özel Ege Lisesi öğrencileri ile temsil etme kararı aldı.

Kansere tanı ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

Özel Ege Lisesi öğrencileri Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud, Bilim Kurulu Eş Başkanı Dr. Onur Akpınar danışmanlığında gerçekleştirdikleri ‘Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork’ isimli proje ile TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında biyoloji kategorisinde bölge birinciliği ve Türkiye ikinciliği kazandı.

‘Hayat kurtaracak’

Proje Avrupa Birliği tarafından desteklenen SciChallenge adlı bilim yarışmasında, 28 ülkeden 438 projeyi geride bırakarak Avrupa birincisi oldu. Proje bu yıl 13-18 Mayıs tarihlerinde ABD’de düzenlenecek en büyük ve prestijli yarışması INTEL_İSEF’te Türkiye’yi temsil edecek.

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, “Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri kanser. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Öğrencilerimizin, okulumuzun Bilim Kurulu rehberliğinde geliştirdiği çip sayesinde 15 dakikada üç kanser türüne kesin tanı konuluyor. Bu sayede öğrencilerimiz, birçok insanın hayatını kurtarabilecek bir projeye imza attı” dedi.