Siyaset Kaostan çıkış yolu seçimdir

Kaostan çıkış yolu seçimdir

26.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim çağrısı yaptığını hatırlatan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, nüfusun yarısını seçilmemiş, atanmış belediye başkanlarının yönettiğini belirterek, “Milleti adres gösteriyoruz, erken seçim istiyoruz” dedi...

Kaostan çıkış yolu seçimdir

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısında seçimlere hazırlık ele alınırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu parti örgütlerinden “yarın seçim olacakmış” gibi hazırlık yapılmasını istedi. Bu konuda il ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderilmesine karar verilirken, ayrıca İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın istifası ve yaşanan son siyasi gelişmeler de MYK’da tartışıldı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İstanbul’a ihanet ettik, etmeye de halen devam ediyoruz, benim de bundan payım büyük” dediğini aktardı. Tezcan, “Büyük olmanın ötesinde İstanbul’a ihanetin baş sorumlusu olduğunu dünya alem biliyor” dedi. Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yken kendisini, “İstanbul’un imamı” olarak ilan ettiğini belirten Tezcan, 1995’e ait söz konusu açıklamanın olduğu gazeteyi gösterdi.

Haberin Devamı

‘Hani milli irade?’

Bugün Türkiye nüfusunun yarısının, “seçilmemiş belediye başkanları” tarafından yönetildiğini ifade eden Tezcan, şöyle devam etti: “Bir kısmı kayyumlarla görevden el çektirilmiştir, bir kısmı da şantaj ve tehditle istifa ettirilerek görevden el çektirilmiştir. Bugün Türkiye nüfusunun yarısına yakını, seçilmemiş belediye başkanlarıyla atanmış belediye başkanlarıyla temsil edilmektedir. Hani milli irade, nerde? Bu kaosun çözüm yolu milletin meseleye el koymasıdır. Sarayın iradesi değil, milletin iradesi esas olacaktır, bunun için de gelin, yerel seçimleri erkene alalım.”

Eğitim-İş heyetini kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeynep Altıok ile Veli Ağbaba da hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘Aday göstermeyeceğiz’

Kaostan çıkış yolu seçimdir

Seçim çağrılarına bir cevap alamadıklarını belirten Tezcan, CHP örgütü olarak bir erken yerel seçime hazır olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin bu kaostan çıkışının yolu seçimdir. Seçim istiyoruz. Sandıktan kaçmayın, kaçışın kurtuluşu yok. Biz bundan önce İstanbul’da belediye meclisinde yapılan seçimde belediye başkan adayı göstermiştik. Dün Sayın Genel Başkanımız ‘millete gidelim’ çağrısını yapmıştır.

Bu nedenle artık bu kaosu kesin olarak çözecek yer millet olacağından, bundan sonraki belediye meclislerinde bu sebeple (istifa) boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz. Milleti adres gösteriyoruz, erken seçim istiyoruz.”