Düzce KAR LASTİĞİ UYGULAMASINA GEÇİLDİ

KAR LASTİĞİ UYGULAMASINA GEÇİLDİ

01.12.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

.

KAR LASTİĞİ UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Yolcu ve yük taşıyan araçlar için mecburi olan kar lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla hayata geçti. Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri de sabahın erken saatlerinde Düzce Şehirlerarası Yolcu Terminali’nde yolcu otobüsleri üzerinde kar lastiği uygulaması yaptı.
1 Aralık’tan itibaren hayata geçirilen yolcu ve yük taşıyan araçlarda takılması mecburi olan kar lastiği mecburiyeti başladı. Bu kapsamda Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Düzce Terminali’nde yolcu otobüsleri üzerinde kar lastiği uygulaması yaptı. Uygulama kapsamında lastiklerde yer alan kar lastiği işaretleri M+S ile kar logosuna bakan ekipler ayrıca lastiklerdeki diş kalınlıklarını da kontrol ederek ölçü aletiyle diş derinliklerini ölçtüler. Trafik ekipleri ayrıca otobüs sürücülerine kar lastiği hakkında bilgiler de verdiler.
Uygulamanın trafik açısından memnuniyet verici olduğunu dile getiren şoförler ise, “Trafik ekipleri kar lastiği uygulaması yapıyor. Bu uygulama çok iyi. Hem yolcular hem de trafik güvenliği açısından memnuniyet verici. Lastikler üzerinde M ve S harfleri ile diş kalınlıklarının uygun olması gerekiyor” dediler.
Uygulama sonunda Düzce Şehirlerarası Yolcu Terminali’nde yapılan uygulamalarda kontrol edilen otobüslerin tamamında kar lastiği takıldığı belirlendi.