Gündem Karaburun'da depremden hemen sonra şok dalgalar

Karaburun'da depremden hemen sonra şok dalgalar

14.06.2017 - 13:52 | Son Güncellenme:

Tüm Ege ve Marmara'yı sarsan 6.2 büyüklüğündeki depremden sonra İzmir kıyılarında kaydedilen görüntüler, küçük bir tsunami yaşandığını gösteriyor.

Karaburunda depremden hemen sonra şok dalgalar

Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra İzmir Karaburun'da çekilen görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik de ortaya çıktı. Depremden kısa süre sonra artçılar sürdüğü sırada kıyıdan deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yer aldı.

Haberin Devamı

İlçedeki Yeni Liman bölgesinde deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlar, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karaburun'da yaşanan görüntüler hakkında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Deprem anında kırılmalar yaşanıyor, dolayısıyla da bunun yaşanması normal. Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da tsunami ters fayların kırılmasından olmuştu. Orada ters faylarda aynı zamanda kırılma oldu deniz suyu harekete geçti. Burada da onunu çok küçük bir benzeri oldu" dedi.

Merkez üssü Karaburun açıkları ile Midilli Adası'nın güneyi olan 6.2 büyüklüğündeki deprem, İzmir'den İstanbul'a kadar çok geniş bir alanda hissedilmiş, korku ve paniğe neden olmuştu. Özellikle İzmir'de herkes sokağa fırladı, saatlerce açık alanlarda bekledi. Depremden sonra yaklaşık 200 artçı şok kaydedildi.

Haberin Devamı