Siyaset Kararsız oranı düşüyor

Kararsız oranı düşüyor

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirecek anayasa değişikliği için referandum kampanyasını önümüzdeki hafta başlatacak olan Ak Parti’de, son anketlerden çıkan sonuç yüzleri güldürdü.

Kararsız oranı düşüyor

Parti kurmaylarının Milliyet’e aktardığı bilgiye göre, pakete destek oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 53’e çıkarken, bir önceki kamuoyu yoklamalarına göre kararsızlardan ağırlıklı olarak “evet”e yönelmeler dikkati çekti. 15 günlük periyotlarla anket yaptıran Ak Parti, birden fazla şirketle çalıştığı için haftalık olarak seçmenin nabzını tutuyor. Anketlerden çıkan sonuçlar, masaya yatırılıp, kampanya stratejisi şekillendiriliyor.

Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ve kurmaylarının mercek altına aldığı son kamuoyu yoklamaları Ak Parti’de yüzleri güldürdü. Son ankette karasızlar dağıtılmaksızın destek oranı yüzde 53 seviyesinde çıktı, kararsızlardan yoğunluklu olarak “evet” safına yönelme dikkati çekti. Genel seçmen nezdinde kararsız oranı yüzde 15’in altına inerken, daha önce Ak Parti’ye oy vermesine karşın referandum için kararsız olduğunu ifade edenlerin oranı da yüzde 8’den 4-5 seviyesine geriledi.