Geri Dön

Karışık kış turşusu tarifi

Turşu sevenler turşusunu evde yapsın diye karışık kış turşusu tarifi...

Karışık kış turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet beyaz lahana

6-7 adet havuç

1 adet karnabahar

Yarım bardak sarımsak

1 adet limon

Turşu suyu hazırlamak için:

1-2 kaşık limon tuzu

1,5 litre su

1 bardak salamura tuz

1 bardak üzüm sirkesi

Karışık Kış Turşusu Nasıl Yapılır?

Beyaz lahanayı irice doğrayın.

Havuçları halka halka doğrayın.

Limonu halka şeklinde dilimleyin.

Turşu bidonunun dibine nohudu koyun, karışık olarak lahana, karnabahar ve havuçları dizin.

Aralara da sarımsakları koyun.

Bidonun üzerine limonları koyun.

Turşu suyu için bir kaba bütün malzemeleri koyup karıştırın.

Bu karışımı sebzelerin üzerinden bidonunuza boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.

Turşunuzu güneş görmeyen nemli bir ortamda saklayın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber