Karışık turşu malzemeleri
 
Yarım kilo iri sivri biber
 
Yarım ölçü fasulye
 
2 havuç
 
1 kilo salatalık
 
Yarım beyaz lahana
 
1 kilo küçük domates
 
2 kırmızı biber
 
3 sarımsak
 
250 gram biber
 
Bir karnabahar
 
2 büyük kelek
 
1 tutam maydonoz
 
Yarım yemek kaşığı limon tuzu
 
2 bardak sirke
 
Alabildiğince tuz ve su
 
Karışık turşu hazırlanışı 
 
Fasulye ve biberleri yıkayın.
 
Domates, salatalık, havuç ve kırmızı biberleri doğrayın.
 
Lahana ve karnabaharı doğrayın.
 
Bütün malzemeleri kaba alıp sirkeli suda 1-2 saat bekletin.
 
Hazırlanan sebzeleri kavanozlara yerleştirin.
 
Sirkeli tuzlu suyu kavanoza ekleyin.
 
Kavanozun üstüne de maydanoz koyun.
 
Tuzunu ekleyip kavanozu kapatın.
 
Turşu bir ay içinde hazır olacaktır. 
 
Afiyet olsun!