Kariyer 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü

18.04.2014 - 15:28 | Son Güncellenme:

26 Nisan, ülkemizde 1 numaralı pilot lisansına sahip olan pilot Feza Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşu yaptığı gün olarak kayıtlara geçmiş ve bu günün anısına 15 yıldır her 26 Nisan, TALPA’nın öncülüğü ve organizasyonu ile Pilotlar Günü olarak kutlanmaktadır.

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü

Bugüne kadar sadece ülkemizde “26 Nisan Pilotlar Günü” olarak kutlanan etkinlik, 2013 yılında Dublin’de yapılan IFALPA (Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu) Genel Kurulunda TALPA heyetinin yaptığı önerinin kabul edilmesi ile bu yıldan itibaren her yıl “26 Nisan Dünya Pilotlar Günü” olarak kutlanmaya başlanacaktır.

Havacılık sektörü için oldukça önemli olan bu önemli günün ilk kutlamasının, öneri sahibi olan TALPA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da yapılmasına IFALPA tarafından karar verilmiştir.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde kutlanacak olan Dünya Pilotlar Gününe ilişkin bilgi veren TALPA Başkanı Kpt. Plt. Gürcan Mantı, “Dünyada Anneler Günü, Babalar Günü, Kadınlar Günü gibi birçok özel gün var. Pilotlar Günümüzü uluslararası bir nitelik kazandırarak tüm dünya pilotlarına ve mesleğimize armağan etmenin onurunu TALPA olarak yaşıyor ve bundan gurur duyuyoruz. Bu aynı zamanda, uluslararası meslek örgütleri nezdinde TALPA’nın artan itibarının da bir göstergesidir…” diyerek günün anlam ve önemini kısaca özetlemiştir.