Kariyer BSH Grubu, iş başvurularını artık online kabul edecek

BSH Grubu, iş başvurularını artık online kabul edecek

26.05.2008 - 20:50 | Son Güncellenme:

Bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilen ‘BSH İK Grup Toplantıları’na 19 ülkeden 46 İK direktörü katıldı. Toplantı için Türkiye’ye gelen BSH Grubu İK Direktörü Joachim Ries, e-işe alım uygulamasını yaygınlaştıracaklarını belirtti

BSH Grubu, iş başvurularını artık online kabul edecek

Bosch, Siemens, Gaggennau ve Profilo markalarının ev aletleri üreticiliğini yapan BSH Grubu’nun her yıl pazar ülkelerinden birinde düzenlediği BSH İK Grup Toplantıları, bu sene İstanbul’da gerçekleştirildi. İK yöneticilerinin BSH’ın global İK uygulamalarını gözden geçirmek, İK alanında ortak bir dil oluşturabilmek için düzenlediği toplantıya 46 İK direktörü katıldı.

Haberin Devamı

Toplantı öncesi BSH Grubu İK Direktörü Joachim Ries ve BSH Türkiye İK Direktörü Işık Gürol’la bir araya gelerek grubun İK anlayışını konuşma fırsatı yakaladım. 25 senedir Siemens’te farklı görevlerde çalıştıktan sonra BSH Grubu İK Direktörlüğü’ne atanan Joachim Ries, işe alım süreçlerinde çok titiz davrandıklarını söylüyor ve şu sıralar e-işe alım uygulamasını hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirtiyor. Bu uygulamayla BSH Grubu’nda çalışmak isteyenler başvurularını sadece online olarak yapacak. Ries, Münih’teki merkezde başlatılan ve kısa zamanda diğer grup şirketlerinde de uygulanacak projenin BSH için önemli bir veri tabanı oluşturacağını ve her şirketin bu bilgilere ulaşabileceğini söylüyor. Ries, “Münih merkezde başlayan online iş başvuru uygulamasıyla artık yazılı olarak başvuruları kabul etmiyoruz. Bu uygulamayla hem daha hızlı bir işe alım süreci başlayacak hem de veri tabanını diğer şirketlerimizle paylaşma imkânı bulacağız” diyor.
Ries, çalışanların kariyer gelişimlerini ve liderlik yetkinliklerini doğru belirleyebilmenin BSH için önemli olduğunu da söylüyor:

Haberin Devamı

“Liderlik konusu bizim için çok önemli. Biz yöneticilerimizi şirket içinden seçmeye gayret gösteriyoruz. Çalışanlarımıza, kurduğumuz BSH Akademisi’nde liderlik, yetkinlik ve diğer kültürleri tanımalarını sağlayan eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sadece beyaz yakalılar için değil, mavi yakalılar için de yapılıyor. Çalışanların performanslarını ölçerken sadece hedefler verip bu hedefleri nasıl gerçekleştirdiklerine değil, bu hedefi daha iyi nasıl gerçekleştirdiklerine bakıyoruz. Eğitimlerden sonra kriterlerimize uygun çalışanları dünyadaki şirketlerimizde yönetici pozisyonlarına getirebiliyoruz.”

YURTDIŞINDAKİ 17 TÜRK YÖNETİCİ

BSH Türkiye’de de global İK kurallarına uygun çalışmalar yürütülüyor. BSH Türkiye İK Direktörü Işık Gürol, BSH’ın yöneticilik kademelerinde görev alacak çalışanları belirlemek için iki ayrı havuz oluşturduklarını söylüyor. BSH’ın yurtdışı şirketlerinde kariyer yapmak isteyenlerin de katıldığı havuzlardan biri orta düzey yöneticiler yetiştirmeye ve hazırlamaya yönelik. Bu havuzlara yüksek performans gösteren 25-40 yaş arası çalışanlar dahil oluyor. Diğer havuz ise üst düzey yönetici yetiştirmeye yönelik. Havuzlarda yer alan çalışanların kişilik envanterlerini çıkardıklarını söyleyen Güral, “Bu envanterler çalışanların gelişime açık alanlarını belirliyor. Yurtdışında kariyerlerine devam etmek isteyenler performans değerlendirmesine bağlı olarak yurtdışındaki şirketlere yönlendiriliyor. Şu anda 17 Türk yönetici BSH’ın yurtdışındaki şirketlerinde çalışmaya başladı. Aynı şekilde yurtdışından gelen, Türkiye’de çalışan 18 yabancı yönetici bulunuyor” diyor.

Haberin Devamı

40 bin kişiyi istihdam ediyor

Türkiye’yi önemli bir pazar olarak kabul eden BSH Grubu, dünya genelinde 40 bin kişilik istihdam yaratıyor. Joachim Ries, Türkiye’de 3 bin 400 kişinin çalıştığı BSH’ta 2008 yılının sonuna kadar 80 kişilik istihdam artışı yaşanacağını belirtiyor. Ries’in verdiği bilgilere göre yılsonuna kadar dünyadaki diğer BSH şirketlerinde bu artış toplam 800 kişi olacak.

Haberin Devamı

19 ülkeden İK direktörleri geldi

Joachim Ries’e göre her yıl yapılan BSH İK Grup Toplantıları, grup içinde güçlü bir network kurulmasına destek veriyor. Uluslararası pozisyonlarda işe alımlardan çalışanların yetkinliklerini belirlemenin yollarına kadar toplantıda birçok konunun masaya yatırıldığını söyleyen Ries, “BSH uluslararası alanda büyüyen bir şirket. Bu toplantılarla BSH’ın değişik ülkelerde faaliyet gösteren şirketlerinin İK yöneticileri, fikir alışverişi yapıp yeni uygulamalarla tanışma fırsatı buluyor” diye konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda 19 ülkeden 46 İK direktörü buluştu.