Kariyer Bunları sakın söylemeyin!

Bunları sakın söylemeyin!

22.07.2013 - 14:34 | Son Güncellenme:

Maaş konusunda konuşmak, iş mülakatlarının en hassas noktalarından biridir.

Bunları sakın söylemeyin

Maaş konusunda konuşmak, iş mülakatlarının en hassas noktalarından biridir. İstediğiniz maaşı belirttiğinizde karşı taraftan olumsuz cevap alabilir ya da çok istediğiniz bir işin çok düşük bir maaşı olduğunu öğrenebilirsiniz.İşte istediğiniz maaşı almak için yapacağınız pazarlığı sabote edebilecek üç şey:

“Bu iş için genelde ne kadar maaş veriliyor?”: Eğer maaş olarak ne kadar düşündüğünüz sorusuna bu cevabı verirseniz, pazarlık şansınız azalır. Ayrıca, eğer şu anki işinizde aldığınız maaş konusunda yalan söylerseniz, yeni işvereninizde bu sorunun cevabı olarak farklı sayılar söyleyebilir. Bu yüzden, mülakattan önce bu işten ne kadar para kazanabileceğiniz konusunda iyice araştırma yapmalı, benzer işlerde çalışan arkadaşlarınıza ne kadar maaş aldıklarını sormalısınız.

“Bence uygun bir rakam”: İşverenin ilk söylediği rakamda kalmasını sağlayacak bu cümle de, mülakatta söylenmemesi gerekenlerden. Bir pazarlık şansı bırakmalısınız. İşverene kendinizi, yeteneklerinizi, yaptığınız işleri iyi tanıtmalısınız ki size vereceği rakamı yükseltmeyi düşünebilsin.

“Bu konuda esnek davrabilirim”: İstediğiniz maaştan daha azına razı olmak anlamına gelen bu cümle de iş müracaatlarından söylenmemesi gerekenlerden. Eğer işveren, istediğiniz rakamı söylemiyorsa, alabileceğiniz ikramiye, prim gibi ek gelirler konusunda sorular sorun. Aklınızdan geçen rakamı istemek konusunda kendinize güveniniz olsun.