KariyerCem Botanik, bahçıvanlık okulu kuruyor

Cem Botanik, bahçıvanlık okulu kuruyor

18.08.2008 - 20:27 | Son Güncellenme:

Bitki oteli, hastanesi, periyodik bakım, peyzaj uygulamaları gibi alanlarda hizmet veren Cem Botanik, sektördeki kalifiye işgücü sıkıntısını çözmek için bahçıvanlık okulu kuruyor

Cem Botanik, bahçıvanlık okulu kuruyor

Türkiye’yi bitki hastanesi ve oteli kavramlarıyla tanıştıran Cem Botanik, bahçe bakımından peyzaj uygulamaya kadar bitkilerin kapsama alanına giren her konuda hizmet veriyor. Temeli 1974 yılında Muzaffer Şirin tarafından atılan şirketin 95 kişilik kadrosuyla kurumsal bir yapıya kavuşmasının arkasındaki isim ise bayrağı kayınpederi Muzaffer Şirin’den devralan Ayşe Şirin.

Haberin Devamı

Girişimci fikirleriyle Cem Botanik’te yeniliklere imza atan Şirin, birkaç kez Türkiye’nin kadın girişimcileri arasında gösterilerek ödüle de layık görüldü. Cem Botanik’i eşiyle el ele vererek 10 bin çeşit bitkinin yer aldığı, dünyaya ihracat yapan bir işletmeye dönüştürmeyi başaran Şirin’in şimdiki hedefi ise “Eşimle uzun yıllardır hayalini kuruyoruz” dediği bahçıvanlık okulu projesini hayata geçirerek sektördeki işgücü sıkıntısına çare bulmak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) desteğiyle önümüzdeki yıl kurulacak okulun sektörü geliştireceğine inandıklarını söyleyen Şirin, “Sektörümüz gerçekten hak ettiği noktada değil. Yetişmiş eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Gençler bu mesleğe, gerçekten ‘iş’ olarak bakmıyor. Bu alanda çalışan kişilerde de kendilerini geliştirmek adına maalesef bir çaba yok. Biz de bu projeyle bahçıvanlığı sevdirmek, aranan bir meslek grubu arasına sokmak için çalışıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

HER YIL 100 MEZUN VERECEK

Okulda iç ve dış mekân bitki bakımı, hastalıkları, üretimde püf noktalar, satış, pazarlama, sosyal ilişkiler, genel kültür, bilgisayar gibi pek çok konuda eğitimler verileceğini belirten Şirin, eğitim sürecinin altı ila sekiz ay arasında değişeceğini söylüyor. 15’er kişilik 6 sınıftan oluşacak okuldan her yıl yaklaşık 100 kişinin mezun olması bekleniyor. Eğitimlere bahçeye meraklı, bahçıvanlığı meslek edinmek isteyen herkesin katılabileceğini söyleyen Şirin, “Her şeyden önce, bilinçli ve profesyonel kadrolar oluşacak. Alanında eğitim görmüş bireylerle çalışmak mesleğin cazibesini artıracaktır. Bu arada hem biz hem de sektördeki diğer firmalar, arkalarına aldıkları bu eğitimli işgücüyle çok daha büyük projelerde yer alabilir. Ayrıca sektörümüzün ‘okullu’ olarak saygınlık kazanacağını düşünüyoruz” diyor.