Kariyer Dünya KOBİ’leri Antalya’da buluşuyor

Dünya KOBİ’leri Antalya’da buluşuyor

12.05.2008 - 00:50 | Son Güncellenme:

Antalya Expo Center’da 15-16 Mayıs günlerinde düzenlenecek Akdeniz İş Görüşmeleri, 300 yabancı ve bin yerli KOBİ’yi buluşturmaya hazırlanıyor

Dünya KOBİ’leri Antalya’da buluşuyor

Aralarında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) de bulunduğu 23 kurum, Anadolu’da faaliyet gösteren KOBİ’leri dünyadaki KOBİ’lerle bir araya getirmek için 15-16 Mayıs günlerinde Antalya Expo Center’da ‘Akdeniz İş Görüşmeleri’ düzenleyecek. 41 ülkeden 300 yabancı, bin yerli KOBİ’nin katılacağı toplantıda yerli firmalara sektörlerindeki yabancı firmalarla işbirliği yapma fırsatı sunulacak.

Haberin Devamı

Organizasyonun düzenleyicilerinden Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, KOBİ’lere önemli bir açılım sağlamak için böyle bir ekinliğe imza attıklarını söylüyor: “Akdeniz İş Görüşmeleri, KOBİ’lerin ve girişimcilerin ülkeler düzeyinde iş bağlantıları yapmasını, ortaklıklar kurulmasını sağlayacak, teknoloji transferlerine olanak sunacak bir eşleştirme programı. Birebir eşleştirme toplantıları sayesinde, yerli KOBİ’ler ile yurtdışındaki benzer ölçekli firmalar arasında uzun soluklu ticari ilişkiler kurulabilecek.” 

Yurtdışından ve yurtiçinden bin 300 işadamını buluşturmayı amaçlayan etkinlikte her bir yabancı firma 10 yerli KOBİ’yle görüştürülerek 3 bin farklı iş görüşmesi yapılacak. Çalık bu toplantıda gerçekleşecek iş görüşmelerinin ardından 1 milyar dolarlık ticaret hacmi oluşmasını beklediklerini söylüyor: “KOBİ’ler, ithalatçılar, ihracatçılar hammadde tedarikçileriyle aracısız, birebir görüşme ve iş hacmini genişletme fırsatına sahip olacak. Bu da önemli bir ticaret hacmi yaratacak.” 
Organizasyon komitesi iki günlük iş görüşmelerinden sonra katılımcılara keyifli zaman geçirmeleri için 2 günlük sektörel gezi ve turizm turları da düzenleyecek.
Programa katılım bedeli yabancılar için 100 euro, yerli yatırımcılar için 70 euro. Kayıt yaptırmak isteyenler detaylı bilgiye adresinden ulaşabilir.