Kariyer Dünyanın en iyi yerel bordro servis sağlayıcısı Türkiye’den

Dünyanın en iyi yerel bordro servis sağlayıcısı Türkiye’den

25.06.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük bordro firmalarının kabul edildiği Global Payroll Association tarafından her yıl düzenlenen, Global Payroll Awards – Global Bordro Ödülleri yarışmasında, Datassist Bordro Servisi, 2018’in “En iyi yerel bordro hizmet sağlayıcısı ödülü”nü aldı.

Dünyanın en iyi yerel bordro servis sağlayıcısı Türkiye’den

Rakiplerini geride bıraktı

Haberin Devamı

En iyi yerel bordro hizmeti (In-Country Payroll) dalında Datassist; İngiltere, Avustralya, İsveç ve İrlanda’dan gelen rakiplerini geride bırakarak 2018 yılı büyük ödülünün sahibi oldu.

Datassist’in kurucusu Ayşe Nazmiye Uça, dünyanın en iyi bordro şirketlerinin aday olduğu Global Bordro Ödülleri Yarışması’na Türkiye’den katılan ilk ve tek şirket olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti; “Hizmet verdiğimiz kurumların yerli ve yabancı çalışanlarının bordrosunu Türkiye’deki mevzuata göre yapıyoruz. Ancak bu süreci, ABD’de halka açık bir şirketin tabi olması gereken kuralları da gözeterek yürütüyoruz. 2006 yılından beri bu seviyede servis gereksinimi olan onlarca müşterimiz var. Datassist’i rakiplerinden ayıran en önemli farkın bu hizmette ön plana çıktığını söyleyebilirim. Hizmetimizin dünyanın bilinen ve sayılan kurumları ve profesyonelleri tarafından da onaylanması ekibimiz için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu.” dedi. Lizbon’da düzenlenen törende ödülü, Datassist Yöneticileri Kemal Koçak ve Umut Özbağcı aldı.

Haberin Devamı

Yarışmada Tübitak ve TTGV Ar-Ge destekleriyle Datassist Yazılım Ekibi tarafından geliştirilen bilişim ve insan kaynaklarını birleştirici, yenilikçi “Dakika.com.tr “ platformu dikkat çekti. Datasssist müşterisi olan şirketlerin yöneticileri, İK uzmanları ve çalışanları, bu platforma, kullanıcı adı ve şifreleriyle erişerek bordrolarını görüntüleyebiliyor, izin, fazla mesai, avans, masraf yönetimi ve raporlama süreçlerini bu platform üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Her yıl düzenleniyor

Merkezi Londra’da bulunan Global Payroll Association, her yıl düzenlediği “Global Bordro Ödülleri” organizasyonu ile bordrolama alanında hizmet veren başarılı şirketleri ödüllendirerek, mesleki anlamda dünya standartlarının yükseltilmesine katkı sağlıyor. Her seviyedeki bordro insan kaynakları profesyonellerine açık bir platform olma özelliği taşıyan kurumun üyeleri arasında ADP, Cintra, EMS, Frontier, Acumen, Sdworx, TMF gibi uluslararası bordro firmaları bulunuyor. Yarışma katılımcılarını değerlendiren jüride PwC, Deloitte gibi bağımsız denetim şirketlerinden uzmanlar ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bordro profesyonelleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Datassist’in layık görüldüğü “En iyi yerel bordro hizmeti” dalındaki ödül için, bordro hesaplama doğruluğu, zamanında teslim, iş, sosyal güvenlik ve vergi yasaları mevzuatlarına uyum, teknik yeterlilik, veri güvenliği, sistem yeterliliği, yedekleme ve iş sürekliliği ile uluslararası standartlarda hizmet kalitesi gibi kriterler göz önüne alınıyor.