Kariyer Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi almak isteyenlere müjde

Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi almak isteyenlere müjde

02.04.2018 - 11:10 | Son Güncellenme:

12–15 Nisan tarihleri arasında tam gün olmak üzere 4 gün boyunca sürecek "Eğitim ve Öğrenci Koçluğu" eğitimi, Türkiye‘nin ilk eğitim koçu ve İz Koçluk'un kurucusu olan Elgiz Henden tarafından verilecek. Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından 40 saat (CCE) olarak onaylanmış bir eğitim programı.

Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi almak isteyenlere müjde

Akademik performans ağırlıklı

Haberin Devamı

Programın amacının daha çok akademik performansı artırmaya yönelik olduğunu kaydeden Henden, şu bilgileri veriyor: "Eğitimde öğrencinin potansiyelini performansa çevirmek için bütüncül bir yaklaşım kullanıyoruz. İki bölüm olan programda birinci bölüm öğrenci koçluğunun temelleri üzerine odaklanırken, ikinci bölüm gençlerin karşıkarşıya kaldıgı konular ve bu konulara ilişkin kullanabilecek koçluk araçları üzerine odaklanıyor. Bir uzmanlaşma programı olan Eğitim ve öğrenci koçluğu, Global koçluk bilgisi yerel kültürle harmanlanarak eğitim ortamına uyarlanıyor. Programı tamamlayanlar program sonunda uygulanan sınavdan 100 üzerinden 80 aldıklarında ICF onaylı CCE sertifikayı almaya hak kazanıyor"

Haberin Devamı

Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi almak isteyenlere müjde

Kapsamlı eğitim programı

Programın ilk bölümünde öğrenci koçluğunun temellerine ilişkin olarak eğitim ve öğrenci koçluğuna giriş, öğrenci koçu olarak eğitmenin rolü, bir gence ve yetişkine koçluk yapmak arasındaki benzerlikler ve farklılıklar, gençle koçluk ilişkisini birlikte yaratmak, gençlere koçluk sürecinin katkıları, öğrenci koçluğunun ön kabulleri, öğrenci koçluğunun prensipleri, öğrenme biçimleri ve farklılıkları, koçluk görüşmelerinin yönetimi, giriş görüşmesinin yönetimi, koçluk ilişkisinde anne babanın yeri, anne babalar için sınırlar ve sorumluluklar ile gençlerin cesaretlendirilmesi konuları ele alınıyor.

Eğitim ve öğrenci koçluğu eğitimi almak isteyenlere müjde

Programın ikinci bölümünde ise öğrenci koçluğunda araçlar ele alınarak hedef belirleme sorumluluğu, hedef belirme adımları, stratejiler ve eylem adımları, öğrencinin kararlarını desteklemek, öğrencinin ihtiyaçlarını belirlemek, eylem talep etmek, koçlukta kullanılan dil, koçlukta farkındalık araçları, değerlerle çalışmak, sınırlayıcı inançlarla çalışmak, hayallerle çalışmak ve gelecek hedefleri konularına odaklanılıyor.

Eğitim programında sınırlı sayıda katılımcıya yer verileceği için "2122570405" ya da "5432245725" no’lu hatlardan ya da www.izkocluk.com adresinden başvuru yapılması gerekiyor.