Kariyer En zengin ve ünlü insanlar Kaşifler Kulübü'ne üye

En zengin ve ünlü insanlar Kaşifler Kulübü'ne üye

09.01.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

Dünya tarihi masonlar, illuminati gibi sözde seçkin üyeleri barındıran gizli kulüplerle doludur. Varlıklarına dair somut bir kanıt olmayınca da bu kulüpler efsane haline geliyor. Fakat Kaşifler Kulübü öyle değil. Topluluk, Manhattan'da bulunuyor.

En zengin ve ünlü insanlar Kaşifler Kulübüne üye

100 yıldan fazladır varlığını koruyor

Haberin Devamı

1904 yılında Henry Collins Walsh tarafından kurulan Kaşifler Kulübü, kâşiflerin, bilim insanlarının ve bilimsel araştırmaya ilgi duyan herkesin buluşma yeri olarak hizmet eden profesyonel bir topluluktur. Kaşifler Kulübü, dünyadaki seferler için para yardımı yapar, teşvik eder ve yardımcı olur.

Kulübün mevcut ve eski üyeleri arasında astronotlar Buzz Aldrin ve Neil Armstrong, film yönetmeni James Cameron, Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, Başkan Teddy Roosevelt ve Atlas Okyanusu'nu uçakla tek başına geçen ilk pilot Charles Lindbergh var. Tesla, SpaceX ve SolarCity CEO'su Elon Musk ise 2014 yılında bu topluluktan madalya kazanmasına rağmen kulüp üyesi değil. Kaşifler Kulübü, Manhattan'da Central Park yakınındaki 70. Cadde'de bulunuyor.

Haberin Devamı

En zengin ve ünlü insanlar Kaşifler Kulübüne üye

Amaç gezmek ve keşfetmek

Manhattan'daki kulüp binası, paha biçilemez eserler ve eski belgelerle doludur. Kaşifler Kulübü, New York'ta kaşifler, bilim adamları ve keşif gezi masraflarını karşılayan maddi seçkinler için bir buluşma yeri olarak hizmet veren ultra elit bir kulüptür. Verilen davetlerde değişik yemekler görülür. Örneği timsah yemeği.

En zengin ve ünlü insanlar Kaşifler Kulübüne üye

Kaşifler Kulübü'nün merkezi, aslında Singer Dikiş Makinası servetinin mirasçısı ve Beyzbol Şöhretler Kulübü'nün kurucusu Stephen C. Clark'ın eviydi. Kulüp üyesi ve ünlü yazar Lowell Thomas daha sonra evi satın aldı ve mülkünü Kaşifler Kulübü'ne hediye etti. Bazı Kaşifler Kulübü üyeleri 2014 yılında Business Insider için özel bir röportaj vermişti.