Kariyer Eski işinize dönme yöntemleri

Eski işinize dönme yöntemleri

26.09.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

Çalıştığınız işten ayrıldınız, bir süre başka işlerde tecrübe edindiniz ancak eski işinize geri dönmek istiyorsunuz. Eski iş yerinize dönmek için patronunuzla ne konuşmanız gerektiği hakkında fikir sahibi olmanız işe dönüşünüzü garantileyecek. Eski işinize dönmek için ne söylemelisiniz?

Eski işinize dönme yöntemleri

Günümüz hayatında işverenler, farklı düşünce biçimine ve çözüm yolları üretebilme yeteneklerine sahip, iş yerine canlılık kazandıracak yeni adaylarla çalışmayı tercih edebiliyor. Bu durum işveren açısından kısa vadede herhangi bir sorun da oluşturmuyor. Bunlara benzer veya başka sebeplerle işten ayrılan çalışan, eski iş yerine geri dönmek istediğinizde bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Eski patronunuzla yapacağınız görüşme sırasında bazı önemli noktalara dikkat ederek, işe dönüşünüzü garantilemeniz mümkün.

Haberin Devamı

- İş deneyimlerinizi anlatın: İşverenler farklı fikir ve çözüm yollarına ihtiyaç duyar. Ancak işyerinde iş veriminin düşmesine ve işlerin çeşitli nedenlerle aksamasına hiçbir patron sıcak bakmaz. İş yerine taze kanlar ve yeni fikirlerin olumlu etki yaratacağı bir gerçek, ancak sahip olduğunuz iş tecrübelerini vurgulayarak, artırdığınız tecrübe birikimiyle farklı fikir ve çözüm yolları konusunda sorumlululuk almak istediğinizi görüşmenizde vurgulayın. Bunun yanı sıra yeni gelenlerle iş birliği
içinde olacağınızı belirtmeyi unutmayın.

- İş deneyimlerinizi kıyaslayın ve eski işinizi ön plana çıkarın: İşinizden ayrıldıktan sonra başka iş tecrübeleri edinmiş veya bir süre dinlenmeyi tercih etmiş olabilirsiniz. Eğer işten ayrıldıktan sonra işsiz kaldıysanız bu süreyi nasıl değerlendirdiğinizden bahsedin. Zamanınızı boş geçirmemiş olmak artı bir avantaj sağlayacak. Eğer başka bir iş tecrübeniz olduysa mutlaka onu da belirtin. Her iki iş arasında değerlendirme yaparak neden eski işinizin ön plana çıktığını vurgulayın.

Haberin Devamı

- Profesyonel davranın: Her iş yerinde daha iyi anlaştığınız veya mesafeli olmayı tercih edeceğiniz birileri olacak. Ne olursa olsun hiçbir iş arkadaşınız veya patronunuz hakkında olumsuz yorum yapmayın. Problem yaşamış olsanız bile bunları bir kenara bırakın ve iş açısından profesyonel davranmaya gayret edin.

Eski işe ve iş yerine geri dönme süreci sıkıntılı gibi görünebilir ancak hem tecrübeli olup hem de şirketin iş mantığı hakkında fikir sahibi olduğunuz için avantajlı olduğunuzu unutmayın. Eğer işten tatsız sebeplerle ayrılmadıysanız, eski işinize dönüşünüz oldukça kolay olacak.

Zeynep BALİÇ