Kariyer Etohum’un, THY işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Invest on Board” projesi Türkiye İnovasyon Zirvesi’nde duyuruldu

Etohum’un, THY işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Invest on Board” projesi Türkiye İnovasyon Zirvesi’nde duyuruldu

04.12.2013 - 14:32 | Son Güncellenme:

Etohum sürecinde seçilen girişimciler, yeni işbirliği sayesinde THY’nin uçak içi video sistemi ekranlarından yatırımcılara seslenebilecekler

Etohum’un, THY işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Invest on Board” projesi Türkiye İnovasyon Zirvesi’nde duyuruldu

Etohum sürecinde seçilen girişimciler, yeni işbirliği sayesinde THY’nin uçak içi video sistemi ekranlarından yatırımcılara seslenebilecekler.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Zirvesi’ne, Türkiye’nin önde gelen birçok internet girişimine destek olarak hayata geçmesine katkıda bulunan Etohum ile dünyada en çok ülkeye uçan “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” olarak adını duyuran THY’nin birlikte geliştirdiği “Invest on Board” projesi damgasını vurdu. 99 ülkede 223 nokta ile dünyanın en büyük dördüncü uçuş ağına sahip THY, toplantı, mülakat ve eğitimlerden oluşan altı aylık Etohum süreçlerini tamamlamış girişimcileri, uçuş esnasında uçak içi video sistemi PLANET sayesinde yatırımcılarla buluşturacak.

Projelerini hayata geçirmek için maddi destek ve mentorluk arayan Etohum’un başarılı girişimcileri, yatırımcılara ulaşabilmek amacıyla girişimleriyle ilgili sunumlarını, THY’nin PLANET video sistemi üzerinden yapabilecekler. Etohum ve THY işbirliğiyle hayata geçen bu uygulama, girişimcilerin hem yaptıkları işleri duyurma şansını, hem de projeleriyle ilgilenen yeni yatırımcıları bulma potansiyellerini artıracak. Uzun uçak seyahatlerinde potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirebilecek yatırımcılar ise, yaratıcı ve özgün girişimler hakkında fikir sahibi olmak için yeni bir mecra kazanacak.

“Domino etkisi sürdürülebilir desteklerle artacak”

Haberin Devamı


Konuyla ilgili gerçekleştirilen sunumda Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, bu işbirliğinin girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik “domino etkisi yaratan bir proje” ortaya çıkardığını, bu süreçte Türkiye’den de Bill Gates’lerin ve Steve Jobs’ların çıkabileceğini belirtti. Bu sistem sayesinde yalnızca Türkiye’den değil, tüm dünyadan yatırımcıların Türkiye’ye çekilebileceğini vurgulayan Büyükdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımcıların ve iş adamlarının yaratıcı ve uygulanabilir fikirlere sahip girişimcilere ve gençlerimize yol gösterip mentorluk yapması, onlara finansal destek sunması gerekiyor. Çünkü girişim ekonomisinin gelişimi, dantel gibi işlenmiş ayrıntılar, orta ve uzun vadeli planlar ile gerçekleşebilir. Bugün Türkiye’de Silikon Vadisi’ni üç-dört yılda kopyalamamız tabii ki mümkün değil. Silikon Vadisi’nin 60 yıllık, köklü bir geçmişi ve sürekli değişen, dönüşüm geçiren büyük bir ekosistemi var. Londra’dan Berlin’e kadar Avrupa’daki pek çok ülke Silikon Vadisi’nin inovasyon ve teknoloji etkisini kopyalamaya çalışıyor. Fakat her türlü çabayı gösterecek bir aşçı ve yemeği renklendirecek gerekli soslar olmadan yemek de aynı tadı vermiyor. Dolayısıyla bizim de ülke olarak adım adım bu yollardan geçmemiz, son 10 yılda üzerimizden attığımız ağırlığı bir kenara koyup çok sıkı çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Başarısızlık öykülerimizden korkmayıp onların önümüzde engel oluşturmalarına izin vermemeliyiz ve başarısızlıklarımızı çevremizle paylaşarak onlardan ne tür dersler aldığımızı daha iyi tartmalıyız. İnovasyon ve yaratıcılık sanatla iç içe olduğu için tüm sanat dallarını desteklemeli, dünyanın tüm yeteneklerini kendimize çekmek için farklı fikir ve uygulamalara açık olmalıyız. Tıpkı THY ile Etohum arasındaki işbirliği sayesinde yatırımcılarla girişimcileri gökyüzünde buluşturmak gibi...”

Aralık ayında 10 girişim THY ile gökyüzünde

Haberin Devamı


THY Pazarlama Direktörü Neşet Dereli ise, yeni projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: “’İyi bir fikirle nerede karşılaşacağınızı bilemezsiniz sloganıyla’ yola çıktığımız ‘Invest on Board’ projesi, Türk Hava Yolları’nı tercih eden yatırımcıları, Etohum tarafından özenle seçilmiş girişimlerle gökyüzünde buluşturuyor. Bir iş adamının telefon trafiğinin ve iş toplantılarının stresinden en uzak olduğu zaman uçakla yaptığı uzun yolculuklardır. Dolayısıyla girişimcinin de yatırımcıya en kolay ulaşabileceği ortam uçaktır. Küresel düzeyde, herkese açık olan bu proje kapsamında, şu an uçaklara sistemin yüklemesi yapıldı ve Aralık ayı içinde 10 adet girişim, THY’nin uçak içi video sistemi PLANET’ta yatırımcıların değerlendirmesine sunulacak.”

Yazarlar