Kariyer Felçli oğluna antrenörlük yaparak yüzme şampiyonalarına hazırlıyor

Felçli oğluna antrenörlük yaparak yüzme şampiyonalarına hazırlıyor

31.01.2018 - 10:23 | Son Güncellenme:

Yıllar önce geçirdiği trafik kazasından sonra boynunda aşağısı felç olan Fırat Arsunar, 53 yaşındaki annesi Aynur Arsunar'ın tarafından yüzme sporuna yönlendirildi ve yeniden hayata tutundu.

Felçli oğluna antrenörlük yaparak yüzme şampiyonalarına hazırlıyor

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Fırat Arsunar, 8 yıl önce ağır bir trafik kazası geçirdi. Kazadan sonra boynundan aşağısı felç olan genç adam, tekerlekli sandalyeyle yaşamına devam etmek zorunda kaldı. Hem kaslarını oynatabilmesi hem de hayata tutunması amacıyla 53 yaşındaki annesi Aynur Arsunar, eşinin de desteğiyle oğlunu yüzme sporuyla tanıştırdı. Böylece Fırat, engelle sporcu lisansı alarak yüzücülük kariyerine başlamış oldu.

Haberin Devamı

Annesi tarafından yüzmeye yönlendirilen Fırat'ın antrenörlüğünü de yine annesi yapıyor. Fırat, 5 yıldan bu yana bedensel engelliler yüzme şampiyonalarında sırt üstü kategorisinde yarışıyor ve bedensel engelliler arasında en ağır engelli kategorisinde yer alıyor.

Felçli oğluna antrenörlük yaparak yüzme şampiyonalarına hazırlıyor

13 madalyası var

2017 yılında Milli Takım seçmelerinde birinci olan Arsunar, "Engelli kardeşlerimle hep birlikte yarışmalara katılıyoruz. Çok da başarılı olduk. Geçen sene Mersin yarışmasında 2 madalya elde edebildim. İkincilik, üçüncülüklerim var. Mart ayında Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde, 200 metrede birincilik elde ettim" dedi. Arsunar'ın, katıldığı şampiyonlarda elde ettiği ikincilik ve üçüncülükler haricinde 13 madalyası var.

Haberin Devamı

Yüzmeyi kazadan sonra öğrendi

Arsunar’ın annesi haricindeki antrenörü Enis Akdemir ise yüzme sporunun bedensel engellilerin topluma geri kazandırılmasında önemini vurgulayarak, “Fırat yüzme bilmiyordu, su korkusu olan biriydi ama şimdi her turnuvadan sonra madalyalarla dönüyor. Biraz özgüven ve destekle birçok şeyi yapabileceğini gördük” dedi. Diğer engelli insanlara da yardımcı olmak isteyen genç adam, babası Yaşar Arsunar ve Filiz Balcı ile Son Nokta Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nü kurdu.