Kariyer Google, Türk girişimcinin uygulamasını çaldı mı?

Google, Türk girişimcinin uygulamasını çaldı mı?

27.12.2017 - 10:55 | Son Güncellenme:

Yalçın Özdemir, Saffet Arslan ve Halil İbrahim Karahan adlı 3 Türk girişimci/yazılımcının geliştirdiği Papillon adlı uygulama, Kasım ayında Google Play Store ve AppStore'da kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Fakat uygulama, Aralık ayı itibarıyla apar topar Google Play Store'dan kaldırıldı.

Google, Türk girişimcinin uygulamasını çaldı mı

Papillon nedir?

Haberin Devamı

Türk girişimciler geliştirdiği Papillon, alanında uzman kişilere video aracılığıyla sorular sorulan ve uzmanların yine video aracılığıyla cevap verdiği bir video uygulama platformudur. Kasım ayında kullanıcıların hizmetine sunulan Papillon, kullanıcıların dikkatini çekmiş ve iyi bir kullanıcı sayısına erişmişti. Aralık ayında ise Google tarafından Play Store'dan kaldırıldı.

Papillon uygulamasının kendi tanımı şöyle: "Alanında bilgili kişilere soru sorabilir ve videolu şekilde cevap alabilirsiniz."

Papillon, Play Store'dan kaldırıldıktan kısa bir süre sonra konsept olarak neredeyse birebir aynısı olan ve Google tarafından geliştirilen Selfie-style Answers uygulaması tanıtıldı. Ürün açıklaması dahi Papillon'a çok benzeyen Selfie-style Answers'ı geliştiren Google, Papillon'un kullanıcıları ve geliştiricileri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Ayrıca Papillon'un indirme linki ve ürün sayfası da Selfie-style Answers'a yönlendirilmiş durumda.

Haberin Devamı

Sosyal medyada tepki büyüyor

Papillon'un kurucu ortağı Yalçın Özdemir'in "Teknoloji devlerine yenik düşmek zorundasınız" başlıklı açıklamasından sonra haber siteleri ve sosyal medyadaki kullanıcılardan Papillon'a ve kurucularına büyük destek veriyor. Twitter'da #googledanpapillonadarbe hashtag'iyle artan tepkiden sonuç alınması ve Papillon'un tekrar Google Play Store'a girmesi hedefleniyor.