Kariyer İndeks Yönetim Strateji Yarışması başlıyor

İndeks Yönetim Strateji Yarışması başlıyor

12.05.2008 - 00:20 | Son Güncellenme:

İndeks tarafından Milliyet İK ve İnsankaynaklari.com işbirliğiyle ve Yapı Kredi Bankası sponsorluğuyla düzenlenen İndeks Yönetim Strateji Yarışması’nın 12.’si başlıyor. Yarışmaya katılmak için indeksstrateji.insankaynaklari.com adresindeki başvuru formunu doldurmak yeterli. Başvuru için son tarih 5 Haziran.

İndeks Yönetim Strateji Yarışması başlıyor

İndeks tarafından Milliyet İK ve İnsankaynaklari.com işbirliğiyle ve Yapı Kredi Bankası sponsorluğuyla düzenlenen İndeks Yönetim Strateji Yarışması’nın 12.’si başlıyor. Üniversitelerin üçüncü ve son sınıf öğrencileri ile iş hayatında en fazla beş yıl deneyimi olan gençlerin katılabildiği yarışmada, 96 kişiye staj, 115 kişiye de eğitim imkânı sunuluyor.

Haberin Devamı

Bu yılki konusu finans olan yarışmanın hedefleri, üniversite öğrencilerine teoriyi pratiğe dönüştürme ve sanal ortamda uygulama şansı tanımak, işsizliğe çözüm yolları yaratmak, sponsor firmaların oluşturduğu staj imkânından gençlerin yararlanmasını sağlamak, iş dünyasına yeni atılmış çalışanlara kendilerini kanıtlama fırsatı sunmak, yeni fikirleri hayata geçirmek şeklinde özetlenebilir. 71 üniversite öğrencisine Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde staj yapma olanağı sunacak yarışma, 25 öğrenciye de çeşitli STK’larda staj yapma hakkı verecek.

Yarışmada profesyonelleri de çeşitli ödüller bekliyor. 115 profesyonel özel eğitim kurumları ve üniversitelerde bedeli 600 YTL ila 4 bin YTL arasında değişen eğitim ve sertifika programlarıyla ödüllendirilecek. Ayrıca 37 kişiyi kişisel gelişim, iş-yönetim, finans-pazarlama gibi çeşitli konuları ele alan kitap setleri, 10 kişiyi dergi aboneliği ve 5 kişiyi ise hediye çeki bekliyor.

Haberin Devamı

Yarışmaya katılmak için indeksstrateji.insankaynaklari.com adresindeki başvuru formunu doldurmak yeterli. 5 Mayıs’ta başlayan başvurular 5 Haziran’a kadar sürecek. Yarışma ‘Finans’ konulu kurgu senaryo etrafında gerçekleştiriliyor. Senaryoyla ilgili katılımcılara aralıklı olarak sorular soruluyor. Bu soruları yanıtlayarak elemelerden geçen yarışmacılar, son aşamada bir ‘iş planı’ hazırlıyor.