Kariyer İnternet Şenliği herkese açık

İnternet Şenliği herkese açık

19.05.2008 - 23:04 | Son Güncellenme:

İnternet ve e-ticaret sitelerinin tanınan isimlerini bir araya getirecek TFT, namı diğer İnternet Şenliği 23-24-25 Mayıs günlerinde ODTÜ’de gerçekleşecek. Herkese açık olan şenlik, ücretsiz yapılacak

İnternet Şenliği herkese açık

Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek Technology For Trade (TFT) ya da diğer ismiyle İnternet Şenliği, internet ve e-ticaret sitelerinin tanınan isimlerini bir araya getirecek. 23-24-25 Mayıs günlerinde ODTÜ’de yapılacak şenlikte akademisyenler, öğrenciler ve yatırımcılar buluşacak. Aktif internet kullanıcısı genç kesimi ve sanal alemde kariyer isteyenleri kendine çekmesi beklenen şenlik, herkese açık ve ücretsiz. 

Haberin Devamı

Teknolojik yatırımlara yönelik çalışmaların da sergileneceği şenlik, ODTÜ Rektörü Ural Akbulut’un konuşmasıyla açılacak. Şenlikte sektörün önemli isimleri de konuşmalarıyla bilgilerini gençlere aktaracak. Google Türkiye Genel Müdürü Bülent Hiçsönmez, ‘Global Teknolojik Dünyadan İçsel Bir Bakış/İnternet Dünyasında Yeni Açılımlar’ başlıklı konuşmasını sunacak. Garanti Bankası’nın Şubesiz Bankacılık Pazarlama Yöneticisi Sarp Demiray, ‘İnternet ve Bankacılık’ üzerine bilgiler aktaracak. Gittigidiyor.com’un Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kabataş ise ‘E-ticaret Dünyasında Yeni Boyutlar’ üzerine konuşacak. İnternethaber.com Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık, Ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ebru Çapa ve Kurumsalhaberler.com’dan Murat Buyurgan, ‘Medya ve İnternet’ konu başlığını değerlendirecek.

Haberin Devamı

HER YIL DÜZENLENECEK

TFT Proje Direktörü Beşir Kemal Şahin, Türkiye’deki en büyük sıkıntılardan birinin gelişen sektöre akademik dünyanın aynı hızla cevap verememesi olduğunu söylüyor ve bu organizasyonun bilgi birikiminin aktarılması açısından boşluğu doldurduğunu ifade ediyor.

TFT’nin istihdama büyük katkılarının olacağını da düşünen Şahin, “Mevcut firmalarla İK görüşmeleri yapılabileceği gibi yeni fikirlerin ortaya çıkmasıyla yeni iş imkânları da doğacak. Ayrıca üniversite-sektör işbirliğinin gelişmesiyle sektörde verimlilik sağlanacak” diyor. Şahin, bundan sonra her yıl düzenlenmesi planlanan şenliğin önümüzdeki sene İstanbul’da yapılacağını da belirtiyor.