Kariyer İş Hayatında "Network"

İş Hayatında "Network"

14.08.2017 - 12:41 | Son Güncellenme:

İş hayatında network'ün önemi tartışılmaz. Ancak iyi bir network oluşturma süreci kadar kişilerle kalıcı iletişim kurmak da bir hayli önemli.

İş Hayatında Network

İş Hayatında Network

Haberin Devamı

Uzmanlara göre üniversite yıllarından itibaren network oluşturmak ve yaşamının yanı sıra sosyal ilişkilere de yatırım yapmak, başarıya uzanan yolun en önemli adımları arasında görülüyor. İş hayatına başlama, iş arama veya iş değiştirme süreci, edinilen güçlü bir çevre sayesinde, güvenli iş ilişkileri geliştirmeye de katkı sağlıyor. Özellikle çalışanların kalıcı ve güçlü network oluşturmaları için dikkat etmesi gereken önemli ipuçları sayesinde bu aşama daha kolay elde edilebilecek.

Network'ünüzdeki Kişilerle Kalıcı İlişkiler Kurmak Önemli

Uzun süredir network'ünüzde yer alan kişilerle görüşmeseniz bile, devamlılığı olacak temaslar kurmak iletişimi daha güçlü bir hale getirecektir. Sadece iş hayatı ile ilgili değil, günlük hayatı ilgilendiren konularla ilgili edindiğiniz makale ve yazıları da onlarla paylaşarak aranızdaki bağı korumaya devam edebilirsiniz.
Aynı şekilde iletişimi sürdürmenin bir diğer yolu da arkadaşlarınızın başarılarını tebrik etmek. Yeni iş veya terfi gibi elde edilen başarılar ile ilgili yazılacak tebrik mesajları, kişiselleştirilmiş bir mesaj olmamasına dikkat edildiği takdirde olumlu etki yaratacaktır.
Günümüzün şüphesiz en yaygın iletişim yöntemlerinden olan sosyal medya aracılığı ile de kurduğunuz ilişkiler daha kalıcı hale gelecektir. Örneğin iş ilişkilerinizdeki yakınlık derecesine göre Facebook, Twitter üzerinden iletişime devam ederek, buralarda yayınlanan paylaşımlara yorum yaparak dahil olabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Yazarlar