Kariyer İşte ‘kadın olmak’ zirvede tartışılacak

İşte ‘kadın olmak’ zirvede tartışılacak

21.07.2008 - 00:57 | Son Güncellenme:

Bu yıl ilk kez 25-26 Temmuz günlerinde Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Bıyıksız Profesyoneller Zirvesi’nde kadının iş dünyasındaki rolü sanatçılar, akademisyenler ve işkadınlarının katıldığı oturumlarla ele alınacak

İşte ‘kadın olmak’ zirvede tartışılacak

Rolleri giderek artsa da, hâlâ erkeklerin egemen olduğu iş dünyasında kadınların ayakta kalabilmelerinin ve başarılı olabilmelerinin hiç de kolay olmadığı aşikâr. Bu nedenle yıllardır gündeme getirilen ve tartışılan ‘kadın’ ve ‘iş dünyası’ kavramı, bu kez bir zirvenin ana temasını oluşturuyor. Boğaziçi Eğitim Danışmanlık tarafından bu yıl ilki düzenlenecek Bıyıksız Profesyoneller Zirvesi’nde kadınların yaşadığı zorluklar, çalışan kadın, anne, eş profilleriyle kadının tüm rolleri detaylı olarak ele alınacak.
25-26 Temmuz günlerinde Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde iş dünyasından pek çok kadını bir araya getirecek zirvenin çalışan kadına yeni bir vizyon kazandırmak açısından önemli olduğunu söyleyen Boğaziçi Eğitim Danışmanlık İş Geliştirme ve Planlama Koordinatörü Duygu Çevikol, “Çalışan kadın birbirinden farklı ve çok sayıda sosyal rolü yaşamak zorunda. Aynı anda iyi bir eş, anne ve başarılı bir iş kadını olmak kadınların sırtında büyüyen bir kambur. Bunca yükün altında ezilirken kadının iş dünyasında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve başarılı olabilmeleri erkeklere oranla iki kat daha zor. Bu nedenle bu zirveyi düzenleyerek kadınların yaşadıkları kısır döngüden çıkışlarına bir ışık tutmayı ve sorunlarını gündeme taşımayı istedik. Kadın çalışanlar spesifik olarak daha önce bu kadar detaylı olarak ele alınmamıştı” diyor.

Haberin Devamı

SANATÇILAR DA KATILIYOR
‘Yeni Dünya Düzeninde Gelecek İş Hayatında Kadınlara Neler Getiriyor?’, ‘İş Hayatı ve Kadın; Kavramların Tüm Boyutları’, ‘Pembe Yakalı Yönetim, ‘Aile Şirketlerinde Kadın Yönetici Olmak’ gibi pek çok oturum başlığı altında iş hayatında kadının yerinin tartışılacağı zirvede, aralarında akdemiysen, yazarların da bulunduğu 29 konuşmacı yer alacak.
Sanatçıların da katılacağı zirvede Çolphan İlhan, iş kadınlarına tavsiyeler verirken, oyuncu ve sunucu Ayşenur Yazıcı, ‘Sosyal Hayat İçinde Birbirimizi Algılayışımızda Değişen Davranışlarımız Ve Müsebbibi Televizyon’ başlıklı bir konuşma yapacak.
Oyuncu ve sunucu Çiğdem Tunç ile ilişki uzmanı, yazar İlhan Uçkan da ‘Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir Kadın Mutlaka Vardır. Her Başarılı Kadının Yanında Bir Erkek Var mı?’ sorusunun cevabını arayacak. 500 kişinin katılması beklenen zirvede konuşmacılar kendi deneyimleri ve yaşadıkları zorlukları örnekler verecek anlatacak.

Haberin Devamı

 

İşte ‘kadın olmak’ zirvede tartışılacak

Zirveden dikkat çeken bazı başlıklar
-  Profesyonel Annelere Çocuk Yetiştirmede Sosyal Akrobasi Teknikleri
-  Cinsiyet Ayrımcılığı ve İK uygulamaları
-  İşkolik Kadın... Başarılı Yönetici Kadın ‘Ama’ Bağımlılıkları
-  Bıyıklıları Yaya Bırakacak Sunum Teknikleri ve Becerilerinde Yetkinleşme
-  İş Kadını İçin Kişisel Bakım ve Aromaterapi
-  Savaşçı Kadın Bakış Açısıyla Ofiste Bir Savunma Sporu Olarak İletişim Teknikleri
-  Kadının İşyerine Kattıkları: Saygılı Etik Zihin
-  Kadın Kariyeri Ve Feminizm, İş Yaşamı Gerçekleri ve Feminizm
-  Erkek Tarzlı Kadın Yöneticiler, Kadın Tarzlı Erkek Yöneticiler, İdare ve Denge Teknikleri
- ‘Kız Kıza’ Yönetim Tarzlarına Bıyıklı Yönetim Bakış Açısı