Kariyer İşyerinde stres kalbe zarar!

İşyerinde stres kalbe zarar!

20.09.2012 - 16:12 | Son Güncellenme:

İngiliz araştırmacılar stresli ve kontrolü zor bir işin kalbi yorduğunu belirtti.

İşyerinde stres kalbe zarar

Uzmanlar 200.000 kişinin incelendiği 13 araştırma üzerinde çalıştıklarında, stresli işlerin kalp krizi riskini ve buna bağlı ölümleri % 23 oranında arttırdığını gözlemledi.

İşyerinde yaşanan stres özellikle tecrübe konusunda eksik olan çalışanlarda görülüyor. Pek çok konuda anlık karar verilmesi gereken işler daha fazla strese sebep oluyor.

Haberin Devamı

Aradığınız iş bir tık uzağınızda! Binlerce iş ilanına göz atmak için tıklayın!

İşinde stresli zamanlar yaşayan sigara tiryakileri, bu alışkanlıktan vazgeçmekte zorlanıyor. Sosyal hayatında aktif olan kişiler ise daha pasif bir hayata sürükleniyor.

Stresin kalp üzerindeki etkisi sürekli hale geldiğinde artıyor. İngiliz Kalp Vakfı’ndan Prof. Peter Weissberg, “ İşyerinde stres altında olan kişiler ve işini değiştirmede zorluk yaşayanlar kalp hastalıkları risk grubunda yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre kalp sağlığı üzerinde sigaranın ve spor yapmamanın etkisi stresten daha. Ancak sürekli stres sigara kullanımının artmasına ve pasif bir yaşantıya sebebiyet verdiği için kalbi daha geniş kapsamlı olarak etkiliyor,” diyerek stresin büyük bir sorun olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Size uygun iş ilanları için tıklayın!

Kaynak: bbc.co.uk