Kariyer İTÜ Çekirdek’ten yetişen ImonaCloud, dünya ikincisi…

İTÜ Çekirdek’ten yetişen ImonaCloud, dünya ikincisi…

31.10.2014 - 17:21 | Son Güncellenme:

Fransa'da düzenlenen World Entrepreneurship Forum'da Türk “bulut girişimcilik” projesi kürsüye çıktı

İTÜ Çekirdek’ten yetişen ImonaCloud, dünya ikincisi…

İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek sistemlerinden İTÜ Çekirdek’te 2012 yılında birinci olarak şirketleşme fırsatı elde eden ImonaCloud (Bulutun Üzerinde) projesi, Lyon’da gerçekleştirilen Dünya Girişimcilik Forumu’nda, uluslararası 5 finalist arasından dünya 2.’si seçildi.

Haberin Devamı

19-22 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen World Entrepreneurship Forum'da, genç bir Türk girişimcisi kürsüde yer aldı. İTÜ Çekirdek’te projesini geliştirip şirketleştiren ve İTÜ Çekirdek’te gelecek yılların bulut girişimcilik projeleri için altyapı platformu oluşturan Bahadır Ödevci, farklı ülkelerden birçok rakibini geride bırakarak dünya ikincisi oldu.

World Entrepreneurship Forum kapsamında düzenlenen “Crowd's Den” girişimcilik yarışmasında, dünyanın çeşitli bölgelerinden pek çok aday arasından Polonya, Fransa, Singapur, Karayip Adaları’ndan katılan projeler ile birlikte, Türkiye’den de ImonaCloud finale kaldı. Finalist 5 proje; 6 yatırımcı ve 500 kişinin önünde canlı yayında sunumlarını gerçekleştirdiler. Yatırımcıların görüşlerini sunduğu, 500 kişinin de canlı olarak oyladığı etkinlik sonucu, Fransa’dan Novanano ekibi birinci olurken, Türkiye’den katılan İTÜ Çekirdek firmalarından ImonaCloud 2.’liği elde etti.

Yazarlar