Kariyer Koç Bilgi’den yeşil site

Koç Bilgi’den yeşil site

02.11.2008 - 19:22 | Son Güncellenme:

Koç Bilgi Grubu, çevre bilincini daha geniş kitlelere yaymak amacıyla Yeşilbilgi.org sitesini kurdu. Sitede çevreyle ilgili güncel gelişmeler, haberler, etkinlikler, röportajlar yer alacak

Koç Bilgi’den yeşil site

Koç Bilgi Grubu, çevre konularına yaklaşımını tek bir çatı altında toplamak ve çevre bilincini toplum geneline yaymak için ‘Yeşil Bilgi Platformu’ adıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. Koç Bilgi Grubu çalışanları ve WWF-Türkiye, Doğa Derneği, Buğday Derneği, TURMEPA ve TÜRÇEK gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çalışmalarını yürüten platformun ilk uygulaması ise Yeşilbilgi.org adlı internet sitesi.

Haberin Devamı

Yeşil Bilgi Platformu’nun ilk mecrası olan sitede çevre haberleri, çevreyle ilgili güncel gelişmeler, etkinlikler, röportajlar yer alacak. Yanı sıra sitede bilimadamlarının araştırmaları ışığında çevreyle ilgili yaşanan olumsuz gelişmelerin küresel ekonomiye verdiği zararlar da anlatılacak. “Amacımız www.yesilbilgi.org sitesini çevre konusunda bir kütüphane haline getirebilmek” diyen Koç Bilgi Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Banu Aydoğan, sitenin hedef ve uygulamalarını şöyle özetliyor:
“Yaşadığımız çevreye yapacağımız en doğrudan katkının, öncelikle, çevre bilgisini herkesin anlayacağı bir dille ve sadelikle yaymak olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda ‘Yeşil Bilgi Platformu’ adıyla yeni bir proje geliştirdik. Bu projeyle pek çok aracı ve kaynağı kullanıyor, bir dizi uygulama gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de çevreyle ilgili haberlerin ve bilgilerin yer aldığı kaynak niteliğinde olan Yeşilbilgi.org sitesi. Bu siteden çevreyle ilgili olarak en güncel bilgilere ve merak edilen pek çok konuya ulaşmak mümkün. Platform’un bilinçlendirme misyonu dışında, şirketlerin müşteri ve iş ortağı veri tabanlarına düzenli bilgi akışı sağlama amacı da bulunuyor.”
Eylül ayı sonunda yayına başlayan site Koç Bilgi Grubu, WWF-Türkiye, Doğa Derneği, Buğday Derneği, TURMEPA ve TÜRÇEK adlı çevre alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının sahip oldukları bilgi birikimleri ışığında güncellenecek.