Kariyer Milyonerlerin sırrını açıkladı

Milyonerlerin sırrını açıkladı

19.01.2017 - 17:32 | Son Güncellenme:

Amerikalı gazeteci 500 milyoneri araştırıp karşılaştırdıktan sonra kitabında milyonerlerin başarılarının sırlarını anlattı. Araştırmaya göre milyonerlerin öne çıkan bir ortak noktası var.

Milyonerlerin sırrını açıkladı

80 yıl kadar önce gazeteci Napoleon Hill, Amerika'daki 500 zengin ve başarılı iş adamının hayatını araştırıp karşılaştırarak bulgularını Think and Grow Rich kitabında paylaştı. Kitap, zengin olmak isteyen herkes için 13 kaideyi içeriyor.

Haberin Devamı

10. kaide en çok ilgi çekenlerinden bir tanesi: Cinsel dönüşümün gizemi. Bu kaideye göre aşk ve tutku zengin ve başarılı olmak için anahtar elementler.

Hill bu durumu kitabında şöyle açıklıyor:

"Tutku insanın sahip olduğu en büyük güç. En büyük başarıları elde etmiş erkekler sevme yetisi oldukça gelişmiş insanlar. Büyük servete sahip erkekler, bir kadının hayatlarındaki etkilerinden motive olmuş insanlar."

Bugün hala başarılı insanlar aynı felsefeyi paylaşıyor. 1.1 milyar dolarlık serveti olan Facebook CEO'su Sheryl Sandberg'in de dediği gibi: "En önemli kariyer seçimi kiminle evlendiğindir."

Washington Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, bilinçli ve destekleyici bir partnere sahip olmak, daha yüksek bir maaşla çalışma şansını önemli ölçüde arttırıyor. Bilinçli ve akıllı partnerler, eşlerinin kariyerlerine daha fazla odaklanmasına izin veriyorlar. Evliliğinde mutlu olan insanlar, evde daha rahat hissettikleri için işe geldiklerinde daha enerji dolu ve yaratıcı oluyorlar.

Haberin Devamı


Duygu Bay